North Sea Port houdt de vinger aan de pols met Brexit

  • binnenland

Na het ‘No’ van het Britse parlement voor de Brexit-deal op dinsdag 15 januari is het onduidelijk wat de gevolgen zijn. North Sea Port houdt de vinger aan de pols om de evoluties in te schatten en bedrijven door te verwijzen.

Een Brexit-deal of een harde Brexit, North Sea Port overlegt al een hele tijd met de bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. In de mate van het mogelijke worden er voorbereidingen getroffen en informatie uitgewisseld over bijvoorbeeld voorraden aanleggen, douaneformaliteiten, financiële gevolgen en impact op IT. Het Verenigd Koninkrijk is immers de tweede belangrijkste handelspartner van North Sea Port, goed voor bijna 9 procent van de 70,3 miljoen ton totale maritieme goederenoverslag. Het gaat dan om goederen zoals voertuigen, containers, bouwmaterialen, chemische producten, meststoffen, energie- en petroleumproducten.

North Sea Port werkt uiteraard ook nauw samen met de bevoegde administraties en regeringen in Nederland en Vlaanderen. Het verwijst bedrijven hier ook naar door.

Wie met North Sea Port over de Brexit contact wilt opnemen, kan dat via [email protected]

Alle nuttige en wettelijke instanties staan opgesomd op de website www.northseaport.com/brexit

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten