North Sea Port wint prijs voor beste tankopslaghaven

  • binnenland

North Sea Port sleepte op dinsdagavond 20 maart haar eerste bekroning in de wacht en kreeg een eervolle erkenning als beste haven voor haar tankopslag tijdens de Tank Storage Awards 2018 in Rotterdam. Vloeibare bulk staat voor een derde van de goederenoverslag via zeevaart en vormt zo een belangrijke haven voor aardolieproducten, biodiesel, chemicaliën, vloeibare meststoffen, fruitsappen en gassen. De huidige 3,9 miljoen m³ opslagcapaciteit maakt het mogelijk om reserves van vloeibare bulk aan te leggen op korte en op lange termijn. In de toekomst groeit deze opslagcapaciteit verder tot 4,7 miljoen m³.

Als duurzame haven zet North Sea Port in op de productie van bijna 1 miljoen ton biobrandstof (bio-ethanol en biodiesel) per jaar.

De Tank Storage Awards
Op dinsdagavond 20 maart vond in Rotterdam de tweede editie van The Tank Storage Awards plaats. De Tank Storage Awards zijn een erkenning voor bedrijven die op hun manier uitblinken in veiligheid, innovatie of algemene opslag. North Sea Port was genomineerd voor de categorie ‘beste tankopslaghaven’ en streed mee om de titel tegen de havens van Ras Tanura (Saudi Arabië), Antwerpen (België) en Amsterdam (Nederland). Hiermee sleept North Sea Port voor het eerst een bekroning in de wacht als grensoverschrijdende fusiehaven in het bijzijn van haar klanten.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten