Norwegian Cruise Line bestelt 5e en 6e cruiseschip

Norwegian Cruise Line Holdings heeft de eerder aangekondigde optie op een vijfde en zesde schip in de Project Leonardo Class voor Norwegian Cruise Line bij Fincantieri S.p.A bevestigd. De cruiseschepen worden in 2026 en 2027 opgeleverd.

Met 140.000 ton en accommodatie voor zo’n 3.300 gasten gaat deze nieuwe generatie schepen verder op het concept ‘vrijheid en flexibiliteit’, dat kenmerkend is voor de vloot van Norwegian Cruise Line, zoals de jongste categorie, de Breakaway Plus klasse schepen. In de nieuwe ontwerpen worden tal van inventieve elementen toegepast, waarmee de beleving van de gasten aan boord opnieuw op een hoger niveau wordt gebracht. Een prioriteit van het ontwerp-prototype is een efficiënt energieverbruik met het doel het brandstofverbruik te optimaliseren en de impact op het milieu te beperken. Het kleiner formaat schepen vergroot ook de inzetmogelijkheden wereldwijd. Meer details over de innovatieve aspecten volgen op latere datum.

Frank Del Rio, CEO van Norwegian Cruise Line Holdings: “Onze zes schepen tellende Leonardo Class-vloot vergroot de inzetmogelijkheden in sterk presterende markten, die nog niet of onvoldoende worden bediend. Daarnaast biedt de vloot onze gasten nieuwe ervaringen.”

Met deze bekendmaking heeft Norwegian Cruise Line Holdings zeven schepen in bestelling voor Norwegian Cruise Line en een voor Regent Seven Seas Cruises, waarmee in totaal acht zullen worden afgeleverd tot en met 2027. In het najaar van 2019 wordt het eerstvolgende nieuwe schip, Norwegian Encore, in de vaart genomen.