NPM Capital neemt belang in offshore bedrijf Seafox Group

NPM Capital heeft een 35%-belang genomen in Sea Accommodation Resorts Ltd.
Deze vennootschap en haar werkmaatschappijen staan bekend als de Seafox Group. De Seafox Group is in de offshore inmiddels zo’n 15 jaar wereldwijd actief met de verhuur en exploitatie van werkeilanden, zogenaamde ‘jack-up rigs’. De klanten zijn hoofdzakelijk grote maatschappijen in de olie- en gasindustrie. Grootste aandeelhouder van de Group blijft Incomare Holdings, de holding van de familie Cordia. Met de toetreding van NPM Capital kan het familiebedrijf versneld haar groeiplannen realiseren.

Sea Accommodation Resorts Ltd. is gevestigd op de Isle of Man en heeft als belangrijkste werkmaatschappijen Seafox Contractors B.V. en Workfox B.V. De dagelijkse operatie van de Seafox vloot is uitbesteed aan Workfox B.V. in Hoofddorp. Het bedrijf heeft meerjarige contracten met bedrijven als Shell, TOTAL, BP, CNOOC en ConocoPhillips.

De werkeilanden van de Seafox Group worden door de olie- en gasmaatschappijen gebruikt voor offshore installatieprojecten, onderhoud, “upgrade” programma’s om de productie te stimuleren én voor de decommissioning (afbouw) van productie platformen. Dat betekent dat de Seafox vloot gedurende de hele levenscyclus van offshore installaties kan worden ingezet en daarmee multifunctioneel en breed inzetbaar zijn. Buiten de ‘Oil & Gas business’ kunnen de werkeilanden worden ingezet voor bijvoorbeeld de installatie van offshore windmolenparken en het onderhoud daarvan.

Managing Director van Seafox Contractors Keesjan Cordia zegt verheugd te zijn over de toetreding van NPM Capital als aandeelhouder. “De offshore markt is fundamenteel nog heel sterk en aangezien wij ‘across border’ inzetbaar zijn kunnen wij daarvan profiteren. De Seafox Group heeft haar activiteiten in twee jaar tijd al verdubbeld maar de markt biedt nog altijd groeikansen. Met NPM als aandeelhouder kan de organisatie versneld worden uitgebouwd.“

Bas Westermann en Rutger Ruigrok brachten namens NPM Capital de transactie tot stand. Volgens Jan Willem Baud, algemeen directeur van NPM Capital, past deze participatie perfect in het beleid van de participatiemaatschappij. “De energiesector is en blijft van eminent belang voor de ontwikkeling van de internationale economie. Het is mooi dat wij dit professionele Nederlandse familiebedrijf kunnen ondersteunen in zijn internationale groei-ambities.” NPM Capital is actief vanuit Amsterdam en Brussel en heeft momenteel belangen in circa 40 bedrijven.

Bron: Seafox Contractors, 04-02-2009;