Nu al 450 boten voor Hiswa te water 2008

De belangstelling voor deelname aan de HISWA te water 2008 is groter dan ooit. In totaal staan er nu al 240 exposanten met ruim 450 verschillende boten op de deelnemerslijst. Daarmee lopen de inschrijvingen ver voor op die van vorige jaren in dezelfde periode. Opvallend is het toegenomen aantal aanmeldingen van zeil- en motorjachten van 60 voet of langer. Zoals het de HISWA te water betaamt, zijn er ook weer tientallen primeurs aangekondigd.

Vroege opstart
“Exposanten weten natuurlijk dat de HISWA te water de afgelopen jaren met een wachtlijst te kampen had en dat stimuleert hen duidelijk om er vroeg bij te zijn om verzekerd te zijn van een plek op de bootshow. Maar dat is denk ik niet de enige reden. Doordat de HISWA en HISWA te water nu door verschillende organisaties georganiseerd worden, hebben wij de voorbereidingen voor de HISWA te water veel vroeger op kunnen starten. Daar is dus duidelijk een positieve werking van uitgegaan. En ook zijn onze plannen tot uitbreiding van het kadeterrein en een exclusieve previewavond zeer goed ontvangen”, aldus directeur Farouk Nefzi van HISWA Multimedia, de organisator van de HISWA te water.

Grotere schepen
De maximale lengte van de schepen is dit jaar groter dan voorheen. Nu al zijn er een twintigtal 60-voeters of langer aangemeld, waaronder de Contest 60CS, de 70’ Nordia Performance Cruiser van Van Dam Nordia Shipyard, de Swan 66 en de Northern Classic 65 bij de zeiljachten. Bij de motorjachten behoren de Princess 67, de ‘Bonker’, een 19,60 m rolstoeltoegankelijk motorjacht van Flevo Jachtbouw naar ontwerp van Pieter Beeldsnijder, de Bendie Impressive 1800, de Elegance 60, de Bandido 75, de Holterman 60 France, de Apreamare 65, de Sunseeker Manhattan 70, de Continental 20.00 en de Sturier 600 tot de grootste op de bootshow. Onder de deelnemers ook weer diverse nieuwkomers zoals de Nederlandse jachtbouwer Breehorn, die voor het eerst sinds lange tijd weer meedoet met 4 schepen en de uit Amerika afkomstige Friendship Yacht Company. Enkele opvallende primeurs zijn de luxe cruising catamarans van importeur Jan de Boer: de Privilege 445, de Nautitech 44 en de Mahe 36. Ook de Endeavor 44 van Endeavor Yachts en de Typhoon 45 Coupé van Ceelen & Bekker Yachts beleven hun première op de HISWA te water. Hanse/Hetterschijt presenteert voor het eerst onder hun vlag de Moody 45. VanDutch introduceert een motorjacht dat voor de Nederlandse markt zeker vernieuwend te noemen is qua ontwerp en styling. Ook onder de seriegebouwde jachten zijn weer tientallen primeurs aangekondigd.

Jubileum
De HISWA te water viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Een feestelijke previewavond op maandag 1 september vormt de aftrap voor de jubileumeditie. Deze avond is bedoeld voor exposanten, relaties, pers, politici en het bedrijfsleven, om niet alleen de nadruk te leggen op ons exclusieve evenement, maar ook om de belangrijke economische positie die de jachtbouw en de watersportindustrie inneemt in ons land, nog eens goed over het voetlicht te brengen.

Uitbreiding
De HISWA te water kan dit jaar, dankzij een akkoord van Marina Seaport IJmuiden en haar eigenaren, op de kade flink uitbreiden en zo meer exposanten een plek op de kade bieden. De entree van de bootshow begint al halverwege de Kennemerboulevard, waar nu ook stands van exposanten geplaatst kunnen worden. “De uitbreiding biedt ons de mogelijkheid om verzoeken tot deelname van toeleveranciers van de watersportindustrie beter te kunnen honoreren. Voorheen hadden we daar maar beperkte capaciteit voor en dat probleem is nu dus verholpen. Het betekent ook dat aanbieders van lifestyle producten, zoals bijvoorbeeld kleding, horlogerie en luxe accessoires nu aan de HISWA te water deel kunnen nemen. Deze moeten natuurlijk wel passen bij de uitstraling van ons evenement en bezoekers van de HISWA te water aanspreken. We blijven dus wel selectief welke producten wel en niet aangeboden mogen worden”, legt Farouk Nefzi uit.

HISWA te water 2008
De HISWA te water vindt plaats in jachthaven Marina Seaport IJmuiden. De bootshow is van dinsdag 2 tot en met zondag 7 september 2008 geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 18 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur. Meer informatie over de HISWA te water 2008 is te vinden op www.hiswa.nl.

Bron: HISWA, 19-05-2008;