Oceanco koopt werf van Heerema Zwijndrecht

Jachtbouwer Oceanco uit Alblasserdam heeft de voormalige werf van Heerema Fabrication Group in Zwijndrecht gekocht. Hiermee opent het bedrijf een tweede vestiging. Gemeente Zwijndrecht is blij met de komst van Oceanco, de verwachting is dat er meer banen terug komen dan bij het vertrek van Heerema Fabrication Group. De gemeente is actief betrokken geweest om de deal mogelijk te maken.

Tewaterlating van ‘Jubilee’, grootste jacht ooit gebouwd in Nederland met een lengte van 110 meter. Foto, Oceanco.

Tygo Jansen, wethouder in Zwijndrecht: “We hebben onze contacten met onder andere de omgevingsdienst en veiligheidsregio ingezet om de obstakels in het overnameproces weg te nemen.” De uitbreiding van Oceanco is volgens de wethouder goed voor de regio Drechtsteden en ook dat de beeldbepalende hallen bewaard blijven.

Einde van een tijdperk met vertrek van Heerema vorig jaar

November vorig jaar kwam er een einde aan tijdperk, Heerema Fabrication Group kampte met te weinig opdrachten in de offshore markt en stootte de werf en daarmee hoofdkantoor af. Er gingen zo’n 60 banen verloren.

Aanvankelijk zou de werf verkocht worden aan het Italiaanse engineering- en aannemersbedrijf Rosetti Marino S.p.A. maar die overname is niet doorgegaan.