Oceanic Sirius en Oceanic Vega droogdokken snel bij Damen Shiprepair Amsterdam

De zusterschepen ‘Oceanic Sirius’ en ‘Oceanic Vega’ van CGG Eidesvik Ship Management AS hebben in 10 dagen 24/7 een onderhoudsbeurt gehad bij Damen Shiprepair Amsterdam (DSAm). Er zijn een aantal reparaties en upgrades uitgevoerd en de rompen zijn schoongemaakt en opnieuw in de verf gezet. De schepen zijn gebouwd door Ulstein Verft in Noorwegen.

'Oceanic Vega' bij Damen Shiprepair Amsterdam. Foto, Damen.
‘Oceanic Vega’ bij Damen Shiprepair Amsterdam. Foto, Damen.

De twee schepen van 106 meter lang lagen 8 dagen in het droogdok van 250 meter, zo kon er optimaal en efficient gewerkt worden.

Tijdens de reparaties is ook onderhoud gepleegd op de propeller nozzles van beide schepen. Doordat het gebied rond de propellers werd afgezet met tenten, kon DSAm dit werk afmaken zonder vertraging op het verfwerk of andere onderbrekingen. Hierdoor kon kostbare bespaard worden op de werf. Beide schepen zijn op 4 november weer vertrokken.

CGG Eidesvik Ship Management AS hield toezicht op het werk en is een lang bestaande relatie van Damen. Als het aankomt op veiligheid, kwaliteit en arbeidsethiek is er een hoge mate van consensus tussen beide partijen. Aldus het CGG Eidesvik team: “De bemanning en de personeelsleden van de Oceanic Vega en Oceanic Sirius zijn tevreden met de wederzijdse samenwerking en onder de indruk van de snelle actie op verschillende reparaties die te maken hebben de seismische apparatuur aan boord. Het veiligheidsniveau en de bedrijfscultuur zijn ook naar verwachting en standaard van beide partijen”.