OEEC 2015: constructief, anticyclisch en energiek

Met 658 exposanten, een beursvloer van 23,000 m2 en bezoekers met 86 verschillende nationaliteiten was Offshore Energy Exhibition & Conference 2015 (OEEC) niet alleen een groot succes, maar is het evenement ten opzichte van vorig jaar ook nog eens gegroeid. Een bijzondere prestatie gezien de turbulenties en uitdagingen dit jaar voor de offshore-industrie. 11.865 bezoekers kwamen naar Amsterdam RAI om bedrijven te ontmoeten of om een van de vele  Technical Sessions, Keynotes en Masterclasses van ons conferentieprogramma bij te wonen. En allemaal met een constructief doel voor ogen: investeren in de toekomst van energie.

Het evenement bracht marktleiders, young professionals en studenten bij elkaar tijdens het conferentieprogramma van hoge kwaliteit, de vele netwerkmogelijkheden en op de grote beursvloer. Drie dagen lang – te beginnen met een hele dag Offshore WIND Conference op maandag – was Amsterdam het trefpunt voor internationale klanten, OEM’s, EPC-bedrijven en toeleveranciers in zowel de olie- en gasexploratie en -productie als de duurzame-energieontwikkeling.

OEEC 2015 werd op dinsdagochtend 13 oktober om 10 uur geopend door Coert van Zijl Langhout, directeur van Navingo BV, en Scarlett Mummery, een YP offshore geotechnisch ingenieur gespecialiseerd in geologie en zeebodembooroperaties. Mummery sprak tijdens de opening over haar ambities om jongeren (zowel mannen als vrouwen) te enthousiasmeren voor de offshore-industrie.

De beurs
Dit jaar vulden 658 exposanten vier grote hallen van de Amsterdam RAI. De groei aan exposanten is een anticyclische ontwikkeling in een turbulente markt. Ieder bedrijf gebruikte zijn eigen technieken – van robots waar men een selfie mee kon maken tot aan een F1-simulator – om bezoekers naar de stand te trekken en ze te attenderen op zijn specialismen en hightech producten.  In de verschillende paviljoens, zoals het Italië-paviljoen, het Holland-paviljoen en het Training and Development paviljoen, kwamen mensen in een energieke omgeving bijeen om elkaar te ontmoeten en/of te netwerken, terwijl de verschillende borrels, happenings en bars een welkome afwisseling boden tijdens vaak volgepakte dagen.

De conferentie
Het conferentieprogramma van hoge kwaliteit tijdens OEEC bestond uit Technical Sessions zoals Well Intervention Vessels, Technical Data Management, Decommissioning en Subsea Processing  waar deelnemers van onder andere Shell, Helix Well Ops en OneSubsea de door de sprekers gepresenteerde thema’s met elkaar bespraken. De Keynotes bestonden uit het Industry Panel, het Human Capital Panel en het Drilling & Dollars Panel waar marktleiders spraken over respectievelijk mogelijke  verstorende veranderingen, trends in human capital en kansen voor exploratie en productie in offshore Afrika. Ten slotte konden young professionals speciale masterclasses bijwonen met masters van Royal IHC, Damen Shipyards en Shell.

Offshore Energy 2016
Volgend jaar zal Offshore Energy Exhibition & Conference plaatsvinden op 25 en 26 oktober 2016. De organisatie bedankt alle exposanten, bezoekers, sponsoren, partners, sprekers en conferentiedeelnemers voor hun steun en contributies aan OEEC 2015. In November zal de website www.offshore-energy.biz geüpdatet worden met deelname- en bezoekersinformatie over Offshore Energy 2016.