Officiële opening Maritiem simulatorcentrum Simwave

Op 19 april wordt het 5.000 vierkante meter grote maritiem trainingcentrum Simwave geopend. De 300 genodigden krijgen dan een kijkje achter de schermen bij de meer dan vijftig opgestelde simulatoren.

Het centrum is wel al in gebruik. Op 29 januari is de ‘site acceptance test’ positief afgerond in samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Sinds die tijd is het het ‘maritime centre of excellence’ operationeel en zijn er volop trainingen voor en met klanten als Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises gegeven.

Joost van Ree, commercieel directeur van Simwave. “Van de grootste rederij ter wereld tot aan het familiebedrijf in de binnenvaart. Je hoeft dus zelf niet te investeren in een simulator, je werkt met state-of-the-art technologie en je krijgt altijd maatwerk.”

Full mission simulatoren ondersteund door 360 graden projectie
De trainingen kunnen worden verzorgd op één van de 59 simulatoren, maar het bijzondere is dat ze ook gekoppeld kunnen worden voor multi-ship simulaties. Pronkstukken zijn de ‘full mission’ simulatoren waarbij de totale brug van een schip bijna 1-op-1 is nagebouwd, ondersteund door 360 graden projectie. Ook de nagebouwde machinekamer met zeven simulatoren is indrukwekkend, die de genodigden op 19 april live gaan meemaken.