Offshore Energy en KVNR organiseren bijeenkomst over regelgeving OSVs

  • binnenland

Rix Panther

Er wordt momenteel hard gewerkt aan eenduidige regelgeving voor o.a. bouw en certificering van offshore service schepen. Navingo en KVNR organiseren op 29 oktober in Amsterdam RAI een informatiebijeenkomst over de stand van zaken in de regelgeving. De bijeenkomst maakt deel uit van het inhoudelijk programma van Offshore Energy Exhibition & Conference in Amsterdam RAI. Netherlands Maritime Technology organiseert wederom een Holland Pavilion op de beursvloer van Offshore Energy.

Het doel van de bijeenkomst is om ontwerpers, makers en gebruikers van offshore service vessels te informeren over de stand van zaken in de regelgeving rond offshore service vessels. Op dit moment zijn er geen eenduidige regels. Diverse internationale codes en richtlijnen reguleren specifieke aspecten rond offshore service vessels – zoals bijvoorbeeld de Special Purpose Ships Code van IMO – geen enkele is echter volledig toepasbaar.

Eén van de onduidelijkheden betreft het vervoeren van meer dan 12 personen aan boord van offshore service vessels. SOLAS maakt slechts onderscheid tussen bemanning en passagiers. Internationaal wordt nu gesproken over een definitie van industrial personnel’ – personen die niet tot de bemanning van een schip behoren maar bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden vervoerd worden naar een windpark op zee.

Na deze bijeenkomst heeft u een actueel beeld van de internationale discussie en hoe nationale overheden proberen de huidige hiaten in wetgeving te ondervangen. Ook bent u op de hoogte van de standpunten van diverse stakeholders.

Programma woensdag 29 oktober a.s.
09:30 Registratie open, Amsterdam RAI, Ingang C, Holland Complex

12:00 Bijeenkomst Regulations for offshore service vessels, Zaal F002

Voorzitter: Martijn Nieuwenhuijs, Technical Director, Bureau Veritas

Lezing 1: Development of regulations for offshore service vessels – focus areas KVNR

Spreker: Niels van de Minkelis, Senior Policy Advisor, KVNR

Lezing 2: Offshore service vessel rules – the marine contractors’ perspective

Emily Comyn, Technical Adviser (Regulatory Affairs), IMCA

Paneldiscussie met de sprekers en:

Johan Adriaanse, Operations Director, Wagenborg Offshore

Jaap Gelling, Product Director High Speed Craft, Damen Shipyards Gorinchem

13:30 Einde bijeenkomst, gelegenheid het Netherlands Maritime Technology – Holland Pavilion te bezoeken

Kosten en aanmelding

De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen EUR 75,- ex. BTW en zijn inclusief een drankje en hapje bij ontvangst en uitloop. U kunt zich aanmelden via de website van Offshore Energy www.offshore-energy.biz of rechtstreeks via deze link.

Meer… NMT 

Navingo, Femke Hoogeveen 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten