Offshore Solutions lanceert derde OAS in de Zuidelijke Noordzee

Offshore Solutions B.V., maakt bekend dat het derde Offshore Access System (OAS*) in de Zuidelijke Noordzee in gebruik genomen is. Deze OAS is geïnstalleerd op een schip genaamd de REM Mermaid, gecharterd door GDF SUEZ E&P Nederland en is daarmee een veiligere en efficiëntere oplossing dan de huidige methoden van offshore personeelstransport.

De OAS kan tot een golfhoogte van 2.5 meter Hs (significante golfhoogte) opereren. De REM Mermaid, is een zogenaamd ‘multipurpose supply vessel’ wat uitgerust is met een klasse 2 dynamisch positioneringsysteem (om een stabiele positionering van het schip te garanderen). De ongeveer 24 ton wegende OAS wordt aanvankelijk door GDF SUEZ E&P Nederland gebruikt om veilige verbinding te creëren tussen het schip en de platformen K12D en L10L. In de loop van dit jaar zullen in totaal vier platformen onderhouden gaan worden met behulp van de REM Mermaid en de daarop geïnstalleerde OAS.

Offshore Solutions B.V. General Manager Ian Sadler laat weten: “ De OAS is specifiek ontworpen om veiligheid en productiviteit te maximaliseren en is bij uitstek geschikt voor de moeilijke condities op de Noordzee. Na meer dan 1.300 personeelsovertochten zonder incidenten, verheugt het ons om de succesvolle installatie en ingebruikname van de derde OAS, geïnstalleerd aan boord van de REM Mermaid, in de Zuidelijke Noordzee aan te kondigen.

*Een OAS is een deining gecompenseerde telescopische loopbrug die een veilige overtocht van personeel naar een windturbine, olie- of gasplatform garandeert.

Bron: Offshore Solutions B.V., 17-03-2009;