Offshore Solutions viert belangrijke mijlpalen

Offshore Solutions B.V. (OSBV), marktleider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van veilige, uiterst geavanceerde toegangssystemen op zee, viert het behalen van belangrijke mijlpalen bij de exploitatie van het Offshore Access System (OAS*).

De OAS, die circa 24 ton weegt en geïnstalleerd is op het door Shell gecharterde schip Smit Kamara, heeft 1.200 operationele verbindingen tot stand gebracht.

De OAS wordt in de Britse en Nederlandse delen van de zuidelijke Noordzee ingezet en heeft ook meer dan 13.000 veilige personeelsovertochten over de loopbrug uitgevoerd. Na bijna drie jaar in gebruik te zijn, hebben zich geen lost time incidenten voorgedaan.

Directeur Ian Sadler van OSBV: “Deze twee mijlpalen zijn belangrijke prestaties voor Offshore Solutions. Dit bereiken zonder lost time incidenten toont ondubbelzinnig aan dat onze vernieuwende technologie een van de veiligste en efficiëntste opties is voor toegang tot offshore installaties.”

De OAS is nu volledig ingeburgerd in de zuidelijke Noordzee en blijft de productiviteit en veiligheid op zowel bemande als onbemande installaties in de zuidelijke Noordzee verbeteren. De OAS is in 2008 voortdurend in gebruik geweest – een duidelijk bewijs van de efficiëntie en snelle omslag van het team aan boord van de Smit Kamara.

Tom Botts, Executive Vice President Shell Exploration and Production Europe: “Wij stellen ons bij Shell ten doel geen veiligheidsincidenten te hebben. Met technologische innovatie heeft Offshore Solutions ons geholpen voortgang te boeken bij ons voortdurend streven naar nul incidenten in de zuidelijke Noordzee.”

* Een OAS is deining gecompenseerde telescopische loopbrug die een veilige overtocht van personeel van een schip naar een offshore installatie (windturbine, olie- of gasplatform) mogelijk maakt. De OAS kan tot een golfhoogte van 2,5 meter Hs (significante golfhoogte) opereren.

Bron: Offshore Solutions, 27-04-2009;