Offshore wind ruim vertegenwoordigd op MOCE

Offshore wind gaat een belangrijke rol spelen tijdens de twaalfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op 28 maart in het WTC Rotterdam. Met bedrijven als TenneT en Smulders op de beursvloer, een case study en een talkshow specifiek gericht op offshore wind, wil de organisatie bezoekers een goed beeld geven van de carrièremogelijkheden die deze groei-industrie te bieden heeft.

Toenemende vraag naar arbeidskrachten
Wind op zee speelt een belangrijke rol in de energietransitie en is dan ook vol in ontwikkeling. Om de komende windparken te kunnen bouwen en onderhouden, neemt de vraag naar professionals sterk toe. Eén van de redenen waarom bedrijven als TenneT en Smulders zich presenteren op MOCE. Zij zijn op zoek naar professionals met uiteenlopende achtergronden om de werkzaamheden uit de kunnen voeren en als industrie door te groeien.

‘Wind op zee: springplank voor vooruitgang’
Ook in het inhoudelijk programma speelt offshore wind een belangrijke rol. Tijdens de Case Study ‘Logistics of wind turbine installation’ van Van Oord worden deelnemers uitgedaagd na te denken over logistieke oplossingen bij het installeren van offshore windturbines. Tot slot wordt in samenwerking met CAREER (TKI, NWEA en CoE Water & Energie) de ON AIR talkshow ‘Wind op zee: springplank voor  vooruitgang’ georganiseerd. Op Community Square gaat moderator Jan Versteegh in gesprek met professionals uit de windsector – van student tot docent en van starter tot senior – over ontwikkelingen in wind, hoe die bijdragen aan een schone energievoorziening en aan duurzame vooruitgang, inclusief jouw eigen vooruitgang.

Registreren voor MOCE kan via www.MOCE.biz.
MOCE is de grootste en meest complete carrièrebeurs in de maritieme, offshore en energie sector van Europa en vindt plaats op 28 maart in het WTC Rotterdam. Bezoekers kunnen zich gratis registeren via www.MOCE.biz. Voor verdere informatie over de aanwezige bedrijven en het inhoudelijk programma kunnen bezoekers ook terecht op de website.