Oliveira en EYEWIND lanceren APK voor windturbines

Deze week tekenen Oliveira en EYEWIND een samenwerkingsovereenkomst. Oliveira voegt haar condition based maintenance expertise toe aan de periodieke inspecties en onderhoudsadviezen van EYEWIND. Windparkeigenaren krijgen zo goed inzicht in de prestaties en staat van onderhoud van hun windturbines door slimme, continue monitoring en periodieke visuele interne inspecties plus externe inspecties met mini-helikopters.

Unieke service
Voor de klant bestaat het APK-pakket uit beheer- en onderhoudsadvies in combinatie met periodieke inspecties en continue monitoring van windturbines. Schade aan windturbines wordt voorkomen of beperkt door nauwgezet de conditie van de gehele windturbine vanaf de fabricage en bouw en gedurende de volledige levensduur te volgen. Hierdoor is er minder stilstand en een hogere opbrengst. Daarnaast kunnen onderhoudsinspanningen effectiever worden ingezet en krijgt de eigenaar de beschikking over een gedetailleerd dossier en een uitstekende contractuele positie in de relatie met leveranciers en onderhoudspartijen.

EYEWIND, een joint-venture van BLIX en Eyewings, draagt op die manier bij aan de optimalisatie van de prestaties van een windpark. Maarten Timmerman, directeur van BLIX: “Met deze service van EYEWIND helpen wij windparkeigenaren het rendement van hun onshore en ^offshore windparken te verbeteren.”

Optimale veiligheid en betrouwbaarheid
Waar BLIX Consultancy jarenlange kennis en expertise heeft in beheer, onderhoud en inspectie van windparken, is Eyewings succesvol in het bouwen en opereren van geavanceerde mini-helikopters, uitgerust met hoge resolutie camera’s. De toevoeging van Oliveira, gespecialiseerd in het meten, monitoren en analyseren van trillingen en bewegingen van machines, maakt het team compleet. Directeur van Eyewings, Erwin Visschedijk: “Oliveira maakt de cirkel rond. EYEWIND heeft de unieke expertise van drie afzonderlijke bedrijven gebundeld, waar de klant optimaal van profiteert.”

Meten, monitoren & analyseren
Met de nieuwste sensorische technieken voert Oliveira onder andere trillingsmetingen uit. Het bedrijf brengt de conditie van de turbine en de interne componenten in kaart na analyse van meetgegevens die over een langere periode zijn verzameld. Mankementen worden in een vroeg stadium zichtbaar. Hierdoor worden eventuele grotere schades voorkomen. Dit is een effectieve manier om afwijkingen te detecteren en te volgen, zodat eventuele reparaties optimaal kunnen worden ingepland zonder dat grote productieverliezen optreden.

Door monitoringsgegevens slim te combineren met andere sensoren en de inspecties van EYEWIND kan ook de prestatie van een windturbine worden vergeleken met de benchmark. “De kracht van EYEWIND is de merk-onafhankelijkheid, wij zijn interessant voor vele partijen. Niet alleen windparkeigenaren, ook de verstrekkers van financieringen en verzekeraars zijn gebaat bij ons onafhankelijke APK concept”, aldus Twan Kohlen, directeur van Oliveira.

Meer… Blix

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten