Onbekwame sollicitanten ergernis voor technische bedrijven

Onbekwame mensen die op technische vacatures afkomen vormen de grootste ergernis van het technisch bedrijfsleven. Dit staat op nummer één van de ergernissen bij 36% van de organisaties. Dit blijkt uit onderzoek van ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland.

Als tweede grootste ergernis van technische bedrijven staat een slecht imago met 29%. En op de derde plaats staat benadering door commerciële acquisitiebureaus met 14%. Deze resultaten zijn opgenomen in de ROVC TechBarometer, een rapport dat inzicht geeft in de markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.164 respondenten uit de technische branche.

22 % zet 3 tot 5 vacatures per jaar uit
Naast ergernissen geeft het rapport ook inzicht in het aantal vacatures dat technische bedrijven hebben. 22 % van de organisaties zet jaarlijks 3 tot 5 vacatures uit. Het invullen van deze functies is een tijdrovend proces. Een kwart geeft aan minstens een half jaar tot een jaar nodig te hebben om een technische functie te vervullen.

Het rapport
De ROVC TechBarometer geeft inzicht in alle relevante trends op het gebied van techniek. Het rapport is gratis aan te vragen op www.rovc.nl/techbarometer.