Onder 23 jaar en met ambitie: de Team Heiner Pups

Team Heiner

Team Heiner heeft afgelopen weekend een tiental jonge zeilers mét ambitie geselecteerd voor de ‘Team Heiner Pups’. Team Heiner gaat dit jeugdzeilteam klaar stomen voor het wedstrijdvaren op kielboten. Het doel is dat de Team Heiner Pups in 2014 zelfstandig op een Max Fun 35 aan het Nederlandse grote botencircuit mee gaan doen.

Selectie procedure
Om in aanmerking te komen voor de Team Heiner Pups mogen de zeilers niet ouder zijn dan 23 jaar, moeten ze al kunnen zeilen en een ambitie hebben om beter te willen worden. Aan het selectieweekend ging een selectie op papier vooraf, waarbij zowel naar motivatie als zeilervaring werd gekeken. Op 14 en 15 december jl. kwamen in totaal 17 zeilers naar Lelystad, die lieten zien wat ze in huis hadden. Beide dagen werd op een Max Fun 35 gevaren, onder leiding van coach Tom van der Vecht, die in 2006 zelf begonnen is als ‘Pup’. Vast stond al dat Jelmer van Beek de schipper van de Team Heiner Pups zou worden. In goed overleg selecteerden Tom van der Vecht, Jelmer van Beek en Roy Heiner na afloop van het weekend de kandidaten voor de Team Heiner Pups. Daarbij waren leervermogen, team mentaliteit, beschikbaarheid tijdens trainingen en wedstrijden en inzet doorslaggevend.

Het team
De zeilers die voor de Team Heiner Pups zijn geselecteerd, zijn Sanne Akkerman (18 jaar), Jelmer van Beek (19), Dirk Bennen (21), Jeroen Hameter (21), Robin Jacobs (19), Jesse de Jong (17), Martijn Kloosterman (20), Jeroen van Oord (18), Wietse Pijlman (20) en Jan Ruigrok van der Werven (20).

Komend weekend is de kick-off van de wintermaanden training. Onder begeleiding van Team Heiner schippers begint een periode van hard werken om een team van de Team Heiner Pups te maken, om topsporthouding en topsportgedrag te verankeren, om posities aan boord te leren, om te leren omgaan met een grote boot, de theorie van het zeilen te begrijpen en om de noodzakelijke boothandling te leren. Daarna zullen de Team Heiner Pups zelfstandig aan de start verschijnen van een aantal Nederlandse wedstrijden.

Kansen voor jeugdzeilers
Jelmer van Beek, schipper van de Team Heiner Pups: “Ik vind het onwijs gaaf om met zo’n geweldige groep gemotiveerde zeilers aan de slag te gaan. Voor mijzelf is het bovendien een fantastische kans om – naast mijn huidige Laser campagne – mijn kielboot carrière te starten”.

Team Heiner ondersteunt de Team Heiner Pups op zeiltechnisch vlak en garandeert dat er een boot, zeilen en trainer(s) beschikbaar zijn. Roy Heiner: “Ik geloof er sterk in dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom geven wij hen deze kans, net zoals ik deze kans ook ooit heb gekregen. En het is voor ons bovendien een mooie gelegenheid om in contact te komen met jonge en ambitieuze zeilers. Zij kunnen in de nabije toekomst als schipper fungeren tijdens onze zeilevenementen of bijvoorbeeld het ontwikkelproces van topsport tastbaar maken in onze management programma’s. Kijk uit, een nieuwe lichting met ambitie komt er aan!”.

Meer… Team Heiner