Op een na grootste cocaïnevangst ooit in Rotterdamse haven

  • binnenland

De Douane Rotterdam heeft woensdag 1 juni in een container met ananassen ongeveer 4000 kilo cocaïne gevonden, de een na grootste vangst tot nu toe. De grootste ging om ruim 4200 kilo. Dat was in 2005. In verband met het onderzoek kon de vangst niet eerder bekendgemaakt worden volgens het OM. De drugs, ter waarde van zeker 140 miljoen euro, zijn meteen vernietigd. Deze vangst is de een na grootste ooit in de Rotterdamse haven.

De cocaïne was aangevoerd uit Costa Rica en op diezelfde dag aangekomen in de Rotterdamse haven. De Douane ontdekte de cocaïne tijdens een controle. In totaal ging het om 3780 pakketten met een brutogewicht van 4252 kilo cocaïne. De drugs zaten in dozen op pallets die tussen de pallets met fruit waren verstopt. De container was bedoeld voor een bedrijf in het Westland maar kwam uiteindelijk bij een op- en overslagbedrijf in Barendrecht terecht.

Het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Fiod en Zeehavenpolitie, onderzoekt de smokkel. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Bron: Openbaar Ministerie

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten