Opdracht Van Oord voor landaanwinning in Angola

  • buitenland

Het consortium bestaande uit Van Oord en Urbinveste – Promoção e Projectos Imobiliários, S.A. heeft de opdracht verworven voor het ontwerp en de realisatie van Marginal da Corimba project in Luanda, Angola.

Het contract werd getekend met de Angolese overheid (Gabinete Técnico de Gestão da Requalificação e Desenvolvimento Urbano do Perímetro Costeiro da Cidade de Luanda, Futungo de Belas e Mussulo). Het bevat een financieringsovereenkomst die is opgesteld door ING Bank en een kredietverzekering verleend door de Nederlandse exportkredietverzekeraar Atradius Dutch State Business, voor het Van Oord-deel in het project van circa 400 miljoen USD.

De Angolese economie is sterk afhankelijk van de olie- & gassector en groeide in de afgelopen jaren in hoog tempo met aanzienlijke investeringen in de infrastructuur. De huidige economische situatie en de lage olieprijzen hebben de groei en ontwikkeling vertraagd, maar de Angolese overheid blijft vastbesloten om te investeren in infrastructuur en de particuliere sector in landbouw, visserij, toerisme en logistiek te verbeteren. Het groeiende aantal inwoners en toegenomen mobiliteit dwingen de stad Luanda om uit te breiden en oplossingen te bieden voor de huidige verkeersproblemen.

Hiervoor wordt 400 hectare nieuw land gecreëerd dat zal worden beschermd door golfbrekers en steenbescherming. Het nieuwe gebied zal worden gebruikt voor de aanleg van de Marginal da Corimba snelweg, een toekomstige visserijhaven, jachthaven en vastgoedontwikkeling. Steen dat hiervoor wordt gebruikt is afkomstig uit lokale groeves. Van Oord zal diverse baggermaterieel inzetten voor dit project, dat wordt naar verwachting medio 2019 wordt afgerond.

Het Marginal da Corimba project is gericht op het revitaliseren van het gebied rond Samba, Corimba en Futungo de Belas, met als doel om de leefbaarheid van de inwoners te verbeteren. Het zal bijdragen tot een verbeterde bereikbaarheid van de stad Luanda alsook om de uitdagingen van verstedelijking van de hoofdstad op een duurzame manier het hoofd te bieden.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten