Open dag Maritieme Academie Harlingen zaterdag 9 februari

Op zaterdag 9 februari houdt de VMBO Maritieme Academie Harlingen een open dag voor geïnteresseerden van 10:00 tot 15:00. Op dit VMBO leren de studenten over oceanen, zeeën, rivieren en kanalen te varen en alles over scheeps- en jachtbouw. Met een diploma op zak kunnen de afgestudeerden aan de slag in de maritieme sector als matroos, schipper, stuurman, kapitein of scheepswerktuigbouwkundige.

Open dag Maritieme Academie Harlingen.
Open dag Maritieme Academie Harlingen op zaterdag 9 februari.

De Maritieme Academie Harlingen is een kleine VMBO school met de leerwegen BasisBeroepsgericht, KaderBeroepsgericht en Gemengde Leerweg. Zij besteden alle aandacht aan om de studenten succesvol het diploma VMBO te behalen.

LEGO, simulatoren, opleidingsschepen en een laptop

Naast de verplichte vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen, Wiskunde,  Natuur- en Scheikunde, Mens & Maatschappij en Lichamelijke Oefening krijgen de leerlingen VMBO het profiel Maritiem & Techniek. Voor de vakken in dit profiel zijn er LEGO Mindstorms, waar je met technisch LEGO leert programmeren en met simulatoren met computers en beeldschermen worden echte situaties op het water nagebootst om te oefenen. Op de opleidingsschepen de ms Maxima, het jacht de Union, de ms Emeli en de tankduwbak Amalia leert iedereen alles in de praktijk. Daarnaast krijgen de leerlingen een laptop van de school die gehouden mag worden na het behalen van een diploma.

Wonen op school

Vanaf de eerste klas kun je op de Huisvesting van de school komen wonen, vanaf het 3e jaar is dat verplicht. Op de Huisvesting is het net als op een schip, leerlingen delen een slaapkamer en de bootsmannen en vrouwen zijn er dag en nacht voor de leerlingen. Er is een huiselijke sfeer met gezellige zithoeken met tv’s en spelcomputers. En er kan een potje tafelvoetbal gespeeld worden, biljarten of darten. Leerlingen zijn zo’n 160 dagen per schooljaar op de Huisvesting. Op maandag beginnen de lessen later en op vrijdag is iedereen eerder uit, zodat er alle tijd is om van en naar huis te reizen.

Verder leren na het VMBO

Met het VMBO diploma kan men doorstromen binnen het schoolgebouw in Harlingen naar het Maritieme MBO (onderdeel van ROC Nova College) of gekozen worden voor MBO scheeps- en jachtbouw van ROC Friese Poort in Sneek.