Openingsweekend Marker Wadden op 8 en 9 september

  • binnenland

Het eerste eiland van Marker Wadden wordt op 8 september 2018 officieel geopend voor het publiek. Het is nu nog een uitgestrekt zandgebied met slibvelden, toch laat de eerste prille natuur zich al zien en horen.

Het publiek wordt uitgenodigd om over de uitgestrekte wandelpaden en vlonderpaden te lopen, de vogelkijkhutten te ontdekken en De Steltloper, een uitkijktoren van 12 meter hoog, te beklimmen.

Voor het openingsweekend van 8 en 9 september worden speciale veerboten in gezet vanuit de Bataviahaven in Lelystad. Alleen dit weekend is er een veerdienst. De overtocht duurt ongeveer 1 uur. Bezoekers kunnen op een gewenste tijdstip de veerboot terug naar Lelystad nemen. Een schema van de terugvaarten is op de dag beschikbaar.Bezoekers met een eigen boot kunnen aanleggen bij de nieuwe steigers in de haven van Marker Wadden.

Reserveer hier je tickets voor de boot naar Marker Wadden.

Over de Marker Wadden 
Met de aanleg van Marker Wadden herstellen Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat de natuur in het Markermeer. Met zand, klei en slib uit het meer worden paaiplaatsen, eilanden en natuurlijke oevers gemaakt. Bedreigde dieren en planten profiteren daarvan. Met dit project creëren we een robuust natuurgebied dat voor de hele Nederlandse natuur van groot belang is.

Related news

List of related news articles