Opray Winfrey doopvrouw van Nieuw Statendam van Holland America Line

Het nieuwste schip van Holland America Line (HAL), ‘Nieuw Statendam’ wordt op 2 februari 2019 gedoopt door Oprah Winfrey. De doopceremonie wordt in gesloten kring gehouden.

De HAL en Oprah Winfrey hebben zijn een partnership met elkaar aan gegaan. Winfrey ging in 2017 voor het eerst mee op een cruise van de HAL.

Samenwerking met Oprah Winfrey

De samenwerking met de Amerikaanse talkshowlegende is “veel meer dan alleen maar een naam op de deur zetten”, zegt Michael Smith, Senior Vice President van de HAL. “Het is echt een partnerschap. Veel van deze partners hebben zeer specifieke merkstandaarden. Ze moeten regelmatig met ons mee varen om ervoor te zorgen dat we dat handhaven in alles wat we doen.”

De Nieuw Statendam is op 29 november opgeleverd op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera, Italië en is het 15e schip in de vloot.

Het schip gaat in mei 2019 naar haar thuishaven Amsterdam, en vaart ze een reeks cruises in Noord-Europa, de Oostzee en IJsland voordat ze in september naar de Middellandse Zee gaat voor cruises vanuit Civitavecchia.