Oranjewerf Scheepsreparatie B.V. wordt Damen Shiprepair Oranjewerf

Oranjewerf nu officieel onderdeel van het wereldwijde Damen-netwerk. Op 1 juli 2015 verandert de naam van Oranjewerf Scheepsreparatie B.V. officieel in Damen Shiprepair Oranjewerf. Oranjewerf maakt al sinds 1989 deel uit van de Damen Shipyards Group. Met deze naamsverandering wordt de laatste stap gezet in de integratie van de werf in Damen Shiprepair & Conversion, een onderdeel van de Damen Shipyards Group. Dit stelt Damen Shiprepair Oranjewerf in staat om haar klanten ook in de toekomst dezelfde hoogwaardige service te blijven bieden.

Oranjewerf werd in 1949 opgericht en heeft jarenlange ervaring en veel expertise op het gebied van scheepsreparaties. Ook de samenwerking tussen Damen Shipyards Group en Oranjewerf gaat ver terug – 26 jaar.

Damen Shiprepair & Conversion beschikt over een netwerk van 15 reparatie- en conversiewerven over de hele wereld. De afgelopen 5 jaar hebben diverse scheepswerven een naamsverandering ondergaan om deze te integreren in de scheepsreparatie divisie. Oranjewerf krijgt haar nieuwe naam officieel per 1 juli 2015.

“We willen ons naar onze klanten toe profileren als één groep, één naam, één kwaliteit”, aldus Managing Director Ronald Otten van Damen Shiprepair Oranjewerf. “Deze naamsverandering betekent dat we ons presenteren als één reparatiegroep, wat vooral naar onze buitenlandse klanten toe belangrijk is. Als we op een van onze werven niet in staat zijn om een schip te dokken of te repareren, kunnen we een beroep doen op de andere werven in ons netwerk. Dat betekent dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Synergie
Eerder dit jaar hebben ook Shipdock Amsterdam en Shipdock Harlingen een nieuwe naam gekregen, namelijk Damen Shiprepair Amsterdam en Damen Shiprepair Harlingen.

Dit betekende een versterking van het toch al uitgebreide Damen-netwerk en heeft gezorgd voor een hecht front. “We werken nu al samen met andere Damen-werven,” aldus Otten. “Elk kwartaal gaan we een keer met elkaar rond de tafel zitten. We werken vooral veel samen met Damen Shiprepair Amsterdam, en die samenwerking wordt alleen maar beter.”

De naamsverandering heeft ook invloed op bepaalde procedures op de werf. “Vooral op het gebied van veiligheid en gezondheid zullen we dit merken, omdat dit absolute prioriteit heeft”, aldus Otten. “We zijn op dit moment bezig met een ISO 9001-certificering en als dat rond is, betekent dit dat we aan dezelfde strikte veiligheidseisen voldoen die ook op de andere Damen-werven gelden”.

Vertrouwen in de toekomst
Volgens Otten waren niet alle klanten zich ervan bewust dat Oranjewerf en Damen al zo’n lange geschiedenis samen hebben. Toen echter ook andere scheepswerven de naam Damen in hun eigen naam kregen, begrepen klanten en werknemers dat het slechts een kwestie van tijd was voordat Oranjewerf zou volgen.

Voor de werknemers verandert er niets. Ronald Otten heeft alle werknemers op de hoogte gesteld en de mensen reageerden over het algemeen positief. “Veel van onze werknemers werken al ruim 10-20 jaar bij ons en zij zijn blij met de verandering.”

“Wij zijn een van de kleinere werven in de groep en hebben het heel druk gehad, vooral de afgelopen drie jaar”, aldus Ronald Otten. “Onze klanten zijn heel tevreden met ons, en deze naamsverandering stelt ons in staat om ook in de toekomst dezelfde uitstekende service en kwaliteit te blijven leveren.”

Meer… Damen