Over Amsterdam

Combineer je bezoek aan het Navingo Career Event met een bezoek aan Amsterdam, de prachtige Nederlandse hoofdstad, bekend om zijn grachten en de thuisbasis van vele culturele hotspots.

Grachten

De historische binnenstad van Amsterdam met zijn prachtige grachten staat sinds 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De beste manier om de grachten te bekijken is per boot. Ga mee op een rondvaart of nog beter, huur zelf een boot.

Musea

Nederland staat bekend om haar schilders; Rembrandt, Vermeer, Van Gogh en vele anderen. Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum hebben een uitgebreide collectie Nederlands cultureel erfgoed. Ook het Anne Frank Huis is een museum dat je niet mag missen.

Shoppen

Amsterdam is een uitstekende stad om te winkelen. De belangrijkste winkelstraten zijn de Kalverstraat en Leidsestraat. In de Negen Straatjes (Jordaan) en de Haarlemmerstraat vind je chique boetiekjes. Bezoek de P.C. Hooftstraat voor haute couture en de Nieuwe Spiegelstraat voor antiekwinkels.

Entertainment

Ben je op zoek naar entertainment? Dan is Amsterdam the place to be! Je vindt er meer dan 1.215 cafés en bars van alle soorten (traditionele cafés, grand cafés, biercafés, theatercafés, loungebars en coffeeshops). ‘S Avonds kun je uitgaan of een van de top muziek hotspots bezoeken: Bimhuis, Paradiso, Melkweg, AFAS Live of de Ziggo Dome.

Restaurants

Amsterdam heeft meer dan 1.250 restaurants. Vlakbij de Amsterdam RAI vind je genoeg eetgelegenheden. Het Okura Hotel (5 minuten lopen) heeft drie uitstekende haute cuisine-restaurants. Het nabijgelegen “Vis aan de Schelde” serveert heerlijke visgerechten. Andere opties in de stad zijn “Restaurant Amsterdam” (Franse keuken), “de Goudfazant” (Franse keuken) en “Incanto” (Italiaanse keuken). Alle drie de restaurants serveren uitstekend eten. Als je op zoek bent naar een levendigere sfeer, ga dan naar de “Pijp” (de Latijnse wijk van Amsterdam) waar een levendige mix van eetcultuur is.

Amsterdam Tourist Information: 020-201 8800 / www.iamsterdam.com