Overname van der Wetering door Damen Shiprepair & Conversion

  • binnenland

Met de overname van de Rotterdamse reparatiewerf D. van de Wetering wil Damen Shiprepair & Conversion (DSC) haar klanten nog beter van dienst zijn. Opgericht in 1880 is D. van de Wetering één van de oudste scheepsreparatiewerven in Noordwest-Europa.

D. van de Wetering is gespecialiseerd in alle soorten reparaties boven de waterlijn bij zeeschepen, ook tijdens hun reizen. De werf heeft jarenlange ervaring in het bieden van 24/7 dienstverlening in havens en op locatie in heel Europa. Door deze haven- en mobiele activiteiten te integreren in het bestaande netwerk van Damen Shiprepair & Conversion locaties kan Damen haar dienstverlening verder uitbreiden. Dit netwerk strekt zich momenteel uit van heel Noordwest-Europa tot het Midden-Oosten, Singapore en Zuid-Afrika.

Met de overname D. van de Wetering door Damen komen er meer ervaren en flexibele specialisten 24 uur per dag beschikbaar, zowel op de DSC-werven zelf als in havens overal ter wereld. Deze overname onderstreept het belang dat Damen hecht aan de beschikbaarheid van haar dienstverlening en de continuïteit ervan voor haar klanten.

De overname versterkt ook het mondiale Service Hub netwerk van Damen Shipyards Group. Momenteel zijn er zo’n 11 Service Hubs actief op alle vijf de continenten. Zij bieden ondersteuning en reparatie- en andere servicewerkzaamheden voor rederijen die zich ver uit de buurt van de dichtstbijzijnde Damen-werf bevinden. De Service Hubs werken samen met lokale werven en leveranciers en zorgen er zo voor dat de Damen-expertise snel beschikbaar is voor ieder schip, waar ter wereld het zich ook bevindt.

Continuïteit
Met ingang van 5 oktober worden de activiteiten op de D. van de Wetering-werf aan de Bunschotenweg in de Rotterdamse Eemhaven gestaakt en worden deze overgebracht naar Damen Shiprepair Van Brink in Pernis. Klanten kunnen gewoon de bestaande contactgegevens van de werf blijven gebruiken.

Als reactie op de overname zegt DSC Group Director Durk-Jan Nederlof: “Het is altijd onderdeel van onze strategie geweest om ervoor te zorgen dat we schepen op elk moment overal ter wereld kunnen repareren, zelfs als zij onderweg zijn. De overname zorgt ervoor dat deze ontwikkeling wordt versneld.”

Jaap de Lange, Director van Damen Services, zegt: “De ervaren medewerkers van D. van de Wetering vormen een waardevolle aanwinst voor onze ongeveer 70 wereldwijd opererende field service engineers. Zij vormen een versterking van onze dienstverlening op het gebied van garantiewerkzaamheden, technische ondersteuning, onderhoud, reparaties en ombouwactiviteiten op locatie”.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten