Overslag Bedrijf Amsterdam reduceert kolenopslag met 20%

  • binnenland

Het Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) en het Havenbedrijf Amsterdam hebben een Letter of Intent (LOI) getekend. Gezamenlijk hebben de bedrijven de ambitie om stappen te zetten in de energietransitie. OBA maakt in het eerste kwartaal dit jaar 20% van zijn terrein beschikbaar voor andere activiteieten dan kolenopslag. Daarmee anticipeert OBA op de teruglopende vraag naar kolenopslag maken zij een stap naar een een multipurpose terminal. Voor Port of Amsterdam is dit een belangrijke, nieuwe stap richting verdere verduurzaming van de haven.

Het terrein wat vrij wordt gemaakt is ongeveer 28 voetbalvelden groot. Op dit terrein wordt geïnvesteerd in overdekte opslag capaciteit met mechanisatie. Zo kan OBA verder uitbouwen aan bestaande diversificatie in droge bulk grondstoffen en een multipurpose terminal te worden.

Nieuwe kades en water verdiepen
Ook hebben OBA en het havenbedrijf hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om te investeren in nieuwe kades en om de waterdieptes te verdiepen. De komst van de nieuwe zeesluis draagt daar ook aan bij.

OBA Bulk Terminals Amsterdam is gespecialiseerd in de opslag, bewerking en overslag van droge bulkgoederen die eigendom van derden zijn. Vanuit het strategisch gelegen Westelijk Havengebied van Amsterdam bedient OBA opdrachtgevers uit verschillende sectoren, zoals de energie- en staalsector en de diervoederindustrie. Bij OBA werken momenteel 120 medewerkers, met een jaarlijkse op- en overslag van zo’n 19 miljoen ton aan droge bulk goederen. De belangrijkste producten die worden behandeld zijn agri, mineralen, kolen en circulaire producten zoals schroot en grond.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten