Panasonic sponsort TU Delft Solar Boat Team

  • binnenland

Panasonic Computer Product Solutions en het TU Delft Solar Boat Team hebben een sponsorafspraak gesloten. Panasonic voorziet het team van Toughpad FZ-G1- en Toughpad FZ-M1-tablets, waarmee de Solar Boat gemonitord kan worden tijdens nationale en internationale races waaraan wordt deelgenomen. Door middel van de monitoring van de boot, de piloot en andere factoren kan het team kennis opdoen over de optimale strategie, snelheid en bootontwerp.

Het TU Delft Solar Boat Team is een project van de Technische Universiteit Delft, waarin 25 studenten uit verschillende studierichtingen hun kennis en kunde inzetten om een door de zon aangedreven raceboot te ontwerpen en te bouwen. Afgelopen weekend nam het team deel aan het Nederlands Kampioenschap in Akkrum, ook staat de Solar1 Cup in Monaco op de planning.

Bart Meenks, Advisory Committee TU Delft Solar Boat Team: “Door mee te doen aan de races willen we laten zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzame energie en innovatie. Onze boot is steeds onderwerp van verbetering en monitoring is daarvoor van cruciaal belang. In het verleden gebruikten we voornamelijk onze eigen laptops, maar deze zijn niet gemaakt voor buitengebruik. Bij ‘normale’ tablets of laptops is een lege batterij niet vervangbaar en schiet de processorkracht vaak te kort. Het schermglas breekt snel of het scherm reageert niet meer op aanrakingen in de regen. De Toughpads zijn ideaal voor ons. De robuuste tablets zijn bestand tegen zware omstandigheden, zoals gebruik op en rond het water en in de stoffige werkplaats. Ze kunnen tegen vallen en stoten en de schermen zijn goed leesbaar in de buitenlucht. Bovendien beschikken ze over Windows 8.1 Pro en 4G-verbinding. Daardoor kunnen we overal onze data binnenhalen.”

Navingo, Anne Kregting

Meer informatie… Panasonic Computer Product Solutions en Solar Boat Team

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten