Parker koopt Kittiwake Developments Limited voor uitbreiding van diagnostische oplossingen voor filtratie en preventief onderhoud

Parker Hannifin, ’s werelds marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën heeft vandaag aangekondigd dat het Kittiwake Developments Limited gevestigd in Littlehampton, Verenigd Koningrijk heeft overgenomen.

Kittiwake Developments is een toonaangevende fabrikant van condition monitoring technologie met (slijtage) deeltjes sensoren, olie testers, analyse instrumentatie en akoestische, vibratie- en gasemissie controle sensoren. Deze producten worden gebruikt naast filtratie technologie in de commerciële scheepsvaart, olie en gas en energie markten.

Het overgenomen bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer $20 miljoen en biedt werk aan 95 mensen. Kittiwake Developments zal worden geïntegreerd in de Parker filtratie groep.

“Kittiwake Developments stelt ons in staat om onze positie uit te breiden op het gebied van diagnostische producten, waardoor we onze klanten nog betere oplossingen kunnen bieden voor de totale monitoring van hun filtratie systemen ”, aldus Peter Popoff, president van de Parker filtratie groep. “We verwelkomen de medewerkers van Kittiwake en we zijn enthousiast over de groeimogelijkheden die deze combinatie biedt. ”

Met een omzet van 13 miljard dollar in het fiscale jaar 2012, is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker telt ongeveer 60.000 medewerkers in 48 verschillende landen. Voor meer informatie, bezoek onze website www.parker.com/nl en www.ontdekparker.nl