Pasen en meivakantie in FutureLand

  • binnenland

200 000ste bezoeker FutureLand II - low res

Eieren zoeken, kinderrondleiding, strandexcursie en varen met de FutureLand Ferry
Met Pasen en in de meivakantie is er weer veel te doen en te beleven in FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2. Op Tweede Paasdag kunnen bezoekertjes eieren zoeken in FutureLand. Daarnaast zijn er op Tweede Paasdag en in meivakantie speciale kinderrondleidingen voor de jongste bezoekers samen met hun ouders/begeleiders. Op zondag 27 april wordt onder leiding van Walter Langendoen een speciale strandexcursie voor kinderen georganiseerd om te speuren naar fossielen. Ook de FutureLand Ferry ligt weer in de Prinses Margriethaven voor een vaartocht langs nieuwe kades die nu met groot materieel worden ingericht.

Pasen
Ook in FutureLand wordt er tijdens Pasen naar eieren gezocht. Zowel in FutureLand zelf als op de FutureLand Ferry liggen Tweede Paasdag diverse vrolijke paaseieren verstopt. Daartussen bevinden zich vijf gouden eieren. De vinders hiervan worden beloond met een leuke prijs. Het eieren zoeken start om 11:00 uur. Eerste Paasdag is FutureLand gesloten.

Kinderrondleidingen Tweede Paasdag en meivakantie
Nieuwsgierige bezoekertjes en hun ouders/begeleiders kunnen op Tweede Paasdag en tijdens de meivakantie aanschuiven bij een presentatie die toegankelijk is en uitleg geeft over alles wat bij de aanleg van Maasvlakte 2 komt kijken. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met behulp van een ontdekkingstocht maken ze een interactieve rondgang door FutureLand. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus: kinderen van 6-9 jaar en kinderen vanaf 10 jaar. De speciale kinderrondleidingen door FutureLand worden georganiseerd op Tweede Paasdag en in de meivakantie van zondag 27 april tot en met zondag 11 mei en zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Op Tweede Paasdag en op zondagen starten de kinderrondleidingen om 12:00 en 15:00 uur. Van dinsdag tot vrijdag starten de kinderrondleidingen om 13:00 uur. Let op: FutureLand is los van themadagen op zaterdag en maandag gesloten.

Strandexcursie ‘fossielen jagen’ voor kinderen
Onder leiding van de ervaren strandzoeker Walter Langendoen wordt op zondag 27 april om 11.00 uur een speciale strandexcursies voor kinderen georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten, waarna de kinderen samen met hem gaan speuren naar bijzondere fossielen die op het strand terecht zijn gekomen bij het opspuiten van het zand voor de aanleg van Maasvlakte 2. Walter Langendoen, een Oostvoornse winkelier, zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer. De excursie duurt 1 uur en 30 min en er is plaats voor 30 personen. Er geldt een minimum leeftijd van 8 jaar en kinderen jonger dan 14 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De kosten voor deelname bedragen € 7,00 p.p. Reserveren voor de strandexcursie wordt aangeraden en kan via www.futureland.nl.

FutureLand Ferry
Sinds 1 april ligt rondvaartboot de FutureLand Ferry weer in de Prinses Margriethaven voor de deur van FutureLand. Bezoekers kunnen op dagen dat het informatiecentrum open is aanmonsteren voor een vaartocht langs nieuwe kades die nu met groot materieel worden ingericht. De rondvaart biedt een unieke kans om de haven in aanbouw vanaf het water te beleven. Een deskundige voorlichter van FutureLand vertelt ondertussen het volledige verhaal van Maasvlakte 2, waar eind dit jaar de grootste containerschepen afmeren. De vaartocht duurt ongeveer een uur en kost € 8,75 voor individuele bezoekers. De FutureLand Ferry vertrekt voor de deur van het informatiecentrum. Kijk op www.futureland.nl voor de vaartijden en reserveringen.

Beleef het verleden
De tentoonstelling ‘Beleef het verleden’ toont tot 1 juni een selectie van bijzondere vondsten die tijdens de aanleg van Maasvlakte 2, boven water zijn gekomen. De expositie bevat fossiele botten en schelpen, maar ook kiezen en tanden van grote en kleine dieren. Sommigen leefden hier 100.000 jaar geleden toen er een warmer klimaat heerste. Andere dieren leefden hier gedurende en na de laatste ijstijd. Kom bijvoorbeeld babymammoet Jane aaien of loop onder een reuzenhert door. Een film die gebruik maakt van augmented reality neemt de bezoeker mee naar de middensteentijd. Ervaren hoe groot sommige dieren waren die eens leefden op wat nu de bodem van de Noordzee is, was nog nooit zo eenvoudig. Bewoner Jantse (John Buisman) verzorgt een komische en leerzame rondleiding in 3D.

 

Related news

List of related news articles