Personeelsbehoefte offshore windindustrie thema tijdens conferentie Rotterdam

De vraag naar gespecialiseerd personeel voor de offshore windindustrie neemt toe. Op 26 mei spreekt de Deense expert Sven Enevoldsen over dit thema tijdens de conferentie Offshore Wind Installation and Maintenance in Rotterdam.

De offshore windmarkt groeit, vooral in Europa, maar ook elders ter wereld. In de komende 10 tot 15 jaar zal circa 200 miljard euro worden geïnvesteerd in offshore wind en de geplande projecten kunnen alleen gerealiseerd worden als een personeelstekort wordt voorkomen.

De personeelsbehoefte geldt voor vrijwel alle terreinen in offshore wind, van de aanleg van het offshore elektriciteitsnet en de funderingen tot aan de bouw en het onderhoud van de turbines. Werkgevers in offshore wind kijken tot op zekere hoogte naar gekwalificeerd personeel uit andere sectoren, zoals de offshore olie- en gassector.

Tijdens de conferentie Offshore Wind Installation and Maintenance op donderdag 26 mei in het WTC in Rotterdam spreekt de Deense expert Sven Enevoldsen over het opleiden van personeel voor de offshore windindustrie. Enevoldsen is manager bij een trainingsinstituut gericht op windenergie, verbonden aan de Deense universiteiten van Aalborg en Aarhus.

Andere conferentiesprekers zijn werkzaam bij o.a. DONG Energy, Typhoon Capital, GustoMSC, Ballast Nedam Offshore, Siemens en Joulz.

Meer informatie over de offshore windconferentie, het programma en inschrijven via: www.owimconference.com.

Related news

List of related news articles