PhD Trudy Schoolenberg benoemd tot vicepresident Global R&D binnen Wartsila

Mevrouw Trudy Schoolenberg, PhD (Tech), 51 jaar, is benoemd tot vicepresident Global R&D binnen Wärtsilä Industrial Operations vanaf 15 augustus 2010. Mevrouw Schoolenberg zal verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde Research & Development van Wärtsilä-producten.

Mevrouw Schoolenberg heeft sinds 1989 een succesvolle carrière bij Shell, in diverse leidinggevende posities, met strategische, operationele en technologische ervaring. Meest recentelijk bekleedde ze de functie van algemeen directeur Strategie voor Shell Chemicals, waarbij ze de leiding had over de algemene strategie en de portfolio-ontwikkeling in Londen. Eerder was zij adjunct-locatiemanager en productiemanager bij de raffinaderij in Pernis, een van de grootste olieraffinaderijen ter wereld. Tussen 1989 en 2003 bekleedde zij leidinggevende functies binnen verschillende onderdelen van de Shell-organisatie op het terrein van Operations, R&D en Technical Services.

De opleidingsachtergrond van mevrouw Schoolenberg combineert een Bachelor of Science in industrieel ontwerpen (productontwikkeling) met een Master of Science (cum laude) in werktuigbouwkunde en een PhD in de natuurkunde.

“Sterke R&D met focus op ‘energy efficiency’ is de hoeksteen van Wärtsilä’s technologisch leiderschap. Ik ben verheugd en trots dat we Trudy Schoolenberg kunnen verwelkomen om ons werk verder te ontwikkelen, wat zowel de klant als het milieu ten goede zal komen”, zegt Lars Hellberg, Group Vice President, Industrial Operations.

Bron: Wärtsilä , 16-08-2010;