Piet-Hein Kolff vertrekt bij Port of Den Helder

  • binnenland

Eind dit jaar verlaat de huidige directeur Piet-Hein Kolff NV Port of Den Helder (PoDH). Dit besluit markeert de afsluiting van de eerste fase in de opbouw van een nieuwe organisatie: van Gemeentelijk Havenbedrijf naar een commercieel en succesvol internationaal gepositioneerd PoDH.

“Ik heb de afgelopen periode met veel bevlogenheid en vrijheid invulling kunnen geven aan mijn ambt,” aldus Kolff. “Mijn inzet paste prima binnen de ontwikkelingsfase van Port of Den Helder. Met het aanbreken van een nieuwe fase heb ik het gevoel dat mijn taak is volbracht.”

Kolff is sinds 1 juli 2013 algemeen directeur. Hij heeft een (inter)nationaal netwerk tot stand gebracht, stuurde de gebiedsontwikkeling aan en is verantwoordelijk geweest voor een sterke verbetering van de regionale samenwerking. Op basis van een strategisch plan richting 2020 is hierbij ingezet op partnerships met onder andere Den Helder Airport, de Koninklijke Marine de Haven en Scheepvaart Vereniging (HSV), Ontwikkelbedrijf Noord Holland Noord (ONHN) en de Maritime Campus Netherlands (MCN).

De samenwerking met huidige en nieuwe klanten in het havengebied biedt perspectief op het verzilveren van commerciële kansen in de nabije toekomst. Kolff: “kennis, werk en fysieke ruimte voor groei zijn nu drie belangrijke pijlers waarop Port of Den Helder haar toekomstige activiteiten uitbouwt en consolideert. Een nieuwe fase met een andere dynamiek waar de behaalde resultaten van PoDH de basis vormen voor een succesvolle ontwikkeling van de Kop van Noord-Holland. Ik ben ontzettend trots dat ik aan deze ontwikkeling een bijdrage heb mogen leveren.”

De raad van commissarissen spreekt, mede namens de aandeelhouder, zijn grote waardering uit voor de passie, energie en bereikte resultaten die de directeur met zijn team heeft neergezet. “Piet-Hein Kolff heeft als bruggenbouwer een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Port of Den Helder. Wij wensen hem veel succes bij het vervolg van zijn loopbaan.”

De procedure voor de invulling van de functie van directeur NV Port of Den Helder is per direct gestart. Relaties krijgen nog de mogelijkheid afscheid te nemen van de directeur tijdens een afscheidsreceptie.

CFO Whitney Veen vervult in de tussenliggende tijd de functie van waarnemend directeur PoDH.

Meer… Port of Den Helder 

Related news

List of related news articles