Pieter Bruegel opgeleverd

  • binnenland

Op 02 december 2014 heeft Scheepswerf van Os (onderdeel van De Kooiman Groep) in Antwerpen, de afgebouwde Pieter Bruegel opgeleverd aan rederij Vloot DAB. De veerboot zal worden ingezet voor de veerdienst tussen Hoboken en
Kruibeke in België. Het schip meet 28.65mtr x 9mtr, heeft een diepgang van 2.49mtr en is geschikt voor het vervoer van 240 personen al dan niet met rijwiel. De Pieter Bruegel is uitgerust met twee Scania Di12 S9M motoren, twee roerpropellers en twee Stamford generator sets.

Het casco voor het veer is elders gebouwd en door de opdrachtgever toegeleverd, waarna de afbouw door Scheepswerf Hoebee te Dordrecht (ook deel uitmakend van De Kooiman Groep) ter hand is genomen. Gebruik makend van het eigen elektrotechnisch installatie bureau, machine fabriek, pijpen werkplaats, timmer werkplaats en AC & ventilatie specialisten, is de in- en afbouw binnen een beperkte tijd uitgevoerd. Het eind resultaat mag echter gezien worden. Ondanks dat een reeds ouder casco als uitgangspunt genomen moest worden is het niveau van afwerking bereikt dat van door De Kooiman Groep geleverde schepen wordt verwacht.

Ook is gestreefd aan aantal milieu vriendelijke aspecten in de afbouw mee te nemen. Zo vaart het schip op zwavelarme brandstof, wordt uit het koelwater van de dieselmotoren warmte teruggewonnen en is het schip extra geïsoleerd en voorzien van dubbel glas in het stuurhuis.

Meer… De Kooiman Groep

Related news

List of related news articles