Pieter Heerema wint de Conny van Rietschoten Trofee 2017

 • binnenland

Pieter Heerema (66) is tijdens het Zeiler van het Jaar Gala uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2017. Pieter Heerema heeft als eerste Nederlander ooit op 65-jarige leeftijd de prestigieuze zeilwedstrijd Vendée Globe voltooide. Na 116 dagen op zee finishte hij op donderdag 2 maart om 22.26 uur als 17e, hondsmoe na deze uitputtingsslag.“Gehoopt wel, het is bijzonder om met zulke verschillende discplines in het zeilen genomineerd te zijn en dan te winnen. Het was voor mij nu of nooit met deze prijs, net als met de Vendée Globe het geval was.”

Er zijn nog vier andere prijzen uitgereikt:

 • Flyer Trofee
  Voor de meest opmerkelijke prestatie van een zeiler of zeilteam in het jaar 2017 onder de 21 jaar.
  Winnaar: Bjarne Bouwer & Eliott Savelon
 • Maas Trofee
  Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport.
  Winnaar: Peter Anink
 • Mediaprijs 2017
  Voor de persoon/personen verantwoordelijk voor het mooiste mediamoment(en) van 2017.
  Winnaar: Sander van der Borch
 • Coach van het Jaar
  Beste coach van 2017.
  Winnaar: Roelof Bouwmeester

Conny van Rietschoten Trofee
De Conny van Rietschoten Trofee wordt sinds 1982 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar een van de grootste zeilhelden van Nederland. Van Rietschoten won in 1978 en 1982 de Whitbread Round the World Race, de voorloper van de Volvo Ocean Race. Marit Bouwmeester, Simeon Tienpont en Bouwe Bekking mochten de trofee eerder in ontvangst nemen.

Related news

List of related news articles