Plastic Soup Surfer docufilm premiere

Een surfboard bouwen van plastic afval gevonden op het Noordzee strand. En daarop 400km van België naar Duitsland proberen te kitesurfen. Die monster-uitdaging ging kunstenaar Merijn Tinga afgelopen zomer aan: letterlijk surfend op de ‘plastic soup’. Een expeditie met als doel de bewustwording rond plastic afval vergroten: “zoveel afval als er in dit surfboard is verwerkt spoelt per maand aan per strandpaal!”. Het werd een loodzware maar inspirerende tocht die door velen werd gevolgd. De docufilm laat de uitputtingsslag en het avontuur tot leven komen en toont de drijfveren van een bevlogen man in deze “roadmovie door de branding”.

Docufilm:
Over het gehele project is nu een documentaire gemaakt die komende zondag 30 november zijn première zal beleven.

Filmmaker Bie Muusze volgde de “Plastic Soup Surfer” de afgelopen maanden bij de bouw, de voorbereidingen en de expeditie. In de docufilm laat hij de uitputtingsslag en het avontuur tot leven komen en toont de drijfveren van een bevlogen kunstenaar en kitesurfer in deze “roadmovie door de branding”.

Oversteek:
De première zal ook het moment zijn waar de “Plastic Soup Surfer” zijn volgende project zal aankondigen: Op een “draagvleugel-board” van plastic afval de^ Noordzee oversteken naar Engeland deze lente; want “plastic afval is grenzeloos”.

Trailer Plastic Soup Surfer film:

Documentaire door: Bie Muusze. Muziek door: Pieter Klaassen

Voorafgaand aan de filmpremière is er een korte lezing door Dr. Inez Flameling over de Plastic Soup.

De rode loper première wordt gehouden in bioscoop Trianon te Leiden op zondag 30 november.

Aanvang: 16.30
400 plaatsen
Eenmalige vertoning 2014.

Meer… Plastick Soup Server