Polaris verwerft Falck Safety Services en Falck Fire Academy van Falck

Bron Falck

 
Polaris en Falck hebben een overeenkomst getekend waardoor Polaris 100% van de aandelen in Falck Safety Services Holding A / S verwerft en alle veiligheidsdienstenactiviteiten in Falck overneemt.

Falck is een internationale leider in de ambulance en gezondheidsmarkt, Polaris een Deense / Zweedse private investeringsonderneming met activiteiten in een groot aantal sectoren en met ervaring in het opbouwen van groeiende ondernemingen. De desinvestering van Falck Safety Services en Falck Fire Academy past goed in de algemene strategie van Falck om zich te concentreren op zijn core business. Zo zegt Falck President & CEO Jakob Riis:

“Safety Services is een leider op het gebied van redding en veiligheidstrainingen. In de afgelopen jaren heeft Safety Services de kosten aanzienlijk verlaagd en is het goed bezig met de ommekeer die is ingezet na de recente recessie in de olie- en gassector. Wij geloven dat Polaris de focus en financiële capaciteit kan bieden die nodig is om het leiderschap van Safety Services te verbeteren. ”

Bron Falck

 
De overeenkomst omvat ook de Falck Fire Academy in Nederland, die al meer dan 33 jaar onderwijs en trainingen in incidentenbestrijding biedt voor brandweer brigades. Voor de Falck Fire Academy zullen de ontwikkelingsmogelijkheden aanzienlijk worden versterkt.

Falck Safety Services zal overdragen worden aan Torben Harring, die zal verdergaan als CEO onder het eigendom van Polaris. De partijen zullen de verkoopprijs niet bekend maken en de sluiting wordt verwacht in september 2018.

Gerelateerd nieuws

List of related news articles