Pon Power introduceert de nieuwe Cat C7.1 marine dieselgeneratorset

  • binnenland

PonCatC7 1_Genset_MCS_8pk002

Pon Power introduceert de nieuwe Cat C7.1 scheepsdieselgeneratorset: onderhoudsarm, gebruiksvriendelijk en gericht op het verlagen van de operationele kosten.

De Cat C7.1 is een doorontwikkeling op de eerdere C6.6. De cilinderinhoud van de motor is met een halve liter vergroot waardoor een vermogensverhoging van 15% is gerealiseerd. De motor is ontworpen om het onderhoud verder terug te dringen met als resultaat zo laag mogelijke operationele kosten.

Nieuw op de C7.1 is de hydraulische klepstoter, die het gebruiksgemak van de motor vergroot. Gebruikelijk bij motoren is dat de cilinderkleppen een bepaalde speling hebben die met regelmaat handmatig moet worden in- of bijgesteld. Die speling staat thermische expansie van de motoronderdelen toe, maar resulteert tegelijkertijd ook in een harder operationeel geluid. De hydraulische klepstoter zorgt spelingsvrije bediening van de cilinderkleppen terwijl expansie van de onderdelen mogelijk blijft. ‘Dat levert de eigenaar een besparing van tijdrovend onderhoud op en resulteert in lagere operationele geluidsniveaus’, zegt Boudewijn Baan, verantwoordelijk voor de maritieme service afdeling. In combinatie met onder andere het speciaal geïsoleerde motorblok realiseert de automatische klepstelling een geluidsreductie van 1,8 decibel.

Ook nieuw op de Cat C7.1 is de zelfspannende multiriem die de V-snaar vervangt. De multiriem is sterker en hoeft vanwege zijn zelfspannende karakter niet elke 500 uur geïnspecteerd en aangepast of vervangen te worden, maar elke 1000 uur. Dat resulteert direct in lagere onderhoudskosten.

De motor is voorzien van een hoge druk common rail brandstof inspuitsysteem waarmee de zichtbare rookuitstoot tot een absoluut minimum is gebracht. Het zichtbare rookniveau is met bijna 85% gedaald van 1,2 naar 0,2 BSU (Bosch Smoke Unit). De motor voldoet aan alle geldende maritieme milieuregelgevingen wereldwijd.

‘Met deze nieuwe Cat C7.1 biedt Pon Power een uiterst gebruiksvriendelijke generatorset aan die de eigenaar minimale onderhoudskosten bezorgt’, zegt Baan. ‘Bovendien kan het elektronica paneel aan zowel de kopse als beide zijkanten worden geplaatst waardoor flexibele inbouw mogelijk is. Dat maakt de Cat® C7.1 de ideale plug-and-play generatorset.’

Pon Power kan de nieuwe generatorset per direct leveren. De Cat C7.1 is verkrijgbaar in zeven vermogens variërend van 100 tot 200 ekW, of 125 tot 250 kvA, op 50 en 60 Hertz bij een maximaal toerental van 1800 rpm.

SPECIFICATIES Cat C7.1
Configuratie: Zescilinder lijnmotor Totale lengte: 2142 – 2185 mm
Toerental: 1800 rpm Breedte: 965 mm
Laag toerental: 1100 rpm Hoogte: 1263 mm
Brandstofsysteem: Common Rail Netto gewicht: 1652 – 1840 kg
Draairichting: Linksom Certificatie: CCR2, IMO Tier 2, EPA Marine Tier 3

Meer… Pon Power 

Related news

List of related news articles