Port of Den Helder ontvangt als tweede haven van Nederland Ecoport certificering

Algemeen directeur van Port of Den Helder Piet-Hein Kolff heeft gisteren de ECOport certificering voor de haven ontvangen van de European SeaPorts Organisation (ESPO), tijdens een bijeenkomst van Noordelijke Zeehavens in Den Helder. NV Port of Den Helder is de tweede haven in Nederland die de ECOport certificering ontvangt na Havenschap Moerdijk. Ook de havens van Dublin en Shoreham ontvingen de certificering, die een geldigheidsduur heeft van twee jaar.

De ECOport certificering wordt uitgereikt door ESPO aan havens die de milieuwetgeving onder controle hebben en die ieder jaar stappen zetten om de impact van de haven op de omgeving te verkleinen. De certificering wordt getoetst aan de hand van een zelfdiagnosesysteem, waarin de belangrijkste milieuonderwerpen worden bepaald, en door een Port Environmental Review System (PERS). PERS beoordeelt de individuele prestaties van de haven op het  gebied van milieumanagement en wordt onafhankelijk uitgevoerd door Lloyd’s Register Quality Assurance.

Piet-Hein Kolff: “We zijn erg verheugd dat we als een van de belangrijkste offshore havens in de regio dit certificaat hebben behaald. Dat we de tweede haven zijn in Nederland die dit certificaat heeft bewijst dat we  zo tegemoet komen aan belangrijke criteria. Op deze manier laten we zien dat we als haven het milieu serieus nemen en daar zo voorzichtig mogelijk mee omspringen”.

De ECOport certificering is ontstaan uit een samenwerking van universiteiten, onderzoeksbureaus en havenbeheerders. Aan de samenwerking lag een Europese cofinanciering onder de paraplu van ECOports ten grondslag. ESPO ziet de afgelopen periode een groeiende belangstelling voor de certificering.

Meer… Port of Den Helder  en ECOports

Related news

List of related news articles