Port Rangers zoekt Taalgidsen en Gastdocenten

  • binnenland

Port Rangers is op zoek naar vrijwilligers die basisscholieren uit Rotterdam kennis willen laten maken met de haven van Rotterdam met haventrips. Het gaat om Taalgidsen en Gastdocenten. De haventrips zijn bedoeld voor leerlingen uit groep zes of zeven. De haven is belangrijk voor Rotterdam en de vraag naar goed opgeleid personeel in de haven zal de komende jaren toenemen. De Port Rangers is een initiatief van Het Havenbedrijf, de branchevereniging Deltalinqs en de Gemeente Rotterdam. Scholen kunnen kiezen uit twee verschillende lespakketten, de Steurtocht en de Haven TaalTrip. De uitvoering wordt georganiseerd door JINC en het EIC.

Haven TaalTrip – Taalgidsen
TaalTrip is taal en wereldoriëntatie op locatie. Tijdens een Haven TaalTrip bezoeken de leerlingen met hun klas het havengebied, waar ze moeilijke woorden in de context kunnen leren kennen (bijvoorbeeld: containership, transport, aanmeren). Als Taalgids begeleid je vrijwillig een groepje leerlingen op TaalTrip in de haven naar het EIC Mainport Rotterdam. Je laat kinderen woorden zien en legt ze uit. De TaalTrip duurt 2,5 uur. Van tevoren ontvang je van JINC een uitgebreide handleiding waarin precies beschreven staat hoe de trip in zijn werk gaat. Daarnaast is er een briefing op locatie bij het EIC, waardoor je goed voorbereid bent. Als Taalgids ben je nooit alleen, een klas wordt in kleine groepjes verdeeld van 8 leerlingen en elk groepje krijgt een eigen Taalgids. Als Taalgids treedt je, in principe, toe tot een pool waarin je minimaal twee keer per jaar beschikbaar bent.

Steurtocht – Gastdocenten
Tijdens de Steurtocht door de haven maken leerlingen op onderzoekende manier kennis met de veelzijdigheid van het Rotterdamse havengebied. Aan de hand van uitgebreid lesmateriaal bereiden zij zich niet alleen voor op een bezoek aan de haven, maar leren zij ook meer over duurzaam omgaan met de omgeving, natuur, aardrijkskunde en vergroten zij hun woordenschat. Zo oriënteren zij zich al spelenderwijs op de toekomst. Om de leerlingen een beeld te geven van wat er allemaal te doen is in de haven zijn wij op zoek naar havenprofessionals die het leuk vinden om jonge leerlingen op school een havengastles te geven. Als gastdocent ga je goed voorbereid naar de school, doordat je samen met andere gastdocenten wordt gebriefd op locatie bij het EIC. De tijdsinvestering is slechts enkele uren op jaarbasis, het plezier en voldoening groot!

Contact: Ayşe Kilcioğlu-Kolay, tel:010 760 07 15 of [email protected]

Meer… JINC en EIC

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten