PortXL presenteert de 11 haven start-ups van 2017

Van de 19 havengerelateerde start-ups die waren uitgenodigd voor de Selection Days van PortXL – World Port Accelerator zijn er op 21 februari 11 geselecteerd voor het accelerator programma. De start-ups komen van over de hele wereld naar Rotterdam. Zij gaan nu in 100 dagen klaargestoomd worden voor de markt.

Tijdens de Selection Days werden 19 start-ups intensief ondervraagd over onderwerpen als technologie, finance en business development door meer dan 180 mentoren en haven- en innovatie-experts. De 11 start-ups die aan het PortXL Accelarator programma mogen starten zijn:

 1. Njord Filtration System
 2. 4Shipping: www.4shipping.nl
 3. Green Sea Guard: www.greenseaguard.com
 4. Sagar Defence: www.sagardefence.com
 5. Feo AR: www.feo-ar.com
 6. MedAssist.Online: www.medassist.online
 7. AlterAct: www.alteract.net
 8. McNetiq: www.mcnetiq.nl
 9. LiquidGold: www.liquidgold.co.za
 10. RadiantFleet: www.radiantfleet.com
 11. DeepSix: www.deep6.ventures

Deze start-ups krijgen toegang tot allerlei havenbedrijven in Rotterdam: Van Oord, Vopak, Uniper en Boskalis. PortXL biedt ook een kantoorlocatie aan op de ECE campus, testfaciliteiten op het RDM en alle kennis van het Rotterdamse Havenbedrijf. Een team van specialisten vanuit EY, Rotterdam Port Fund, Rabobank, en Innovation Quarter gaan de start-ups de komende drie maanden coachen op onder andere financiële aspecten en business development.

Volg de start-ups vanaf nu op Symbid
Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen PortXL en Symbid, een crowdfundingplatform gespecialiseerd in het financieren van innovatieve bedrijven. Samen willen ze het werven van kapitaal voor de start-ups van PortXL gemakkelijker en efficiënter maken door ze via dit platform aan een grote groep potentiële investeerders te presenteren.

PortXL Shakedown op 22 juni
Op 22 juni zullen de start-ups tijdens de PortXL Shakedown zichzelf na het 100 dagen durende accelerator programma gaan presenteren en laten zien wat zij hebben bereikt.