Premier Rutte opent tentoonstelling ‘Topstukken’

Topstukken Maritiem Museum

Maritiem Museum Rotterdam durft trots te zijn
Minister-president Rutte opende vandaag de tentoonstelling ‘Topstukken’ in het Maritiem Museum Rotterdam. Hij onthulde het model van het 850 miljoen dollar kostende hightech offshore schip Aegir samen met de bouwer van het schip Joop Roodenburg van Huisman Equipment, reder Pieter Heerema van Heerema Marine Contractors en algemeen directeur Frits Loomeijer van het Maritiem Museum. Rutte: “De topstukken in deze tentoonstelling zijn iconen van ons maritiem verleden en daarmee ook voor de toekomst”.

Met deze expositie schudt het museum de Rotterdamse bescheidenheid voorgoed van zich af en toont vijfentwintig topstukken uit zijn eeuwenoude collectie. Een verzameling die volgens experts behoort tot de absolute top van de wereld. Rutte: “Wat had ik graag in de commissie gezeten die de selectie maakte van de vijfentwintig topstukken voor deze tentoonstelling uit een collectie van meer dan 850.000 objecten”.

Bij de tentoonstelling ‘Topstukken’ verschijnt een boek met gelijknamige titel. De premier ontving vandaag het eerste exemplaar.

Meer… Maritiem Museum