Prins van Oranje opent nieuwe hoofdkantoor Van Oord

Achter de simulator geeft kapitein Peter Doelman de Prins van Oranje uitleg  over Van Oord’s cutterzuiger Athena

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vandaag het nieuwe hoofdkantoor van Van Oord officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van honderden gasten en medewerkers. De Prins onthulde de naam van het gebouw: de Nieuwe Maas.

Duurzaam en maritiem karakter
Het nieuwe kantoor aan de Schaardijk in Rotterdam is eigendom van Van Oord. Het gebouw heeft een duurzaam en maritiem karakter. Het maritieme aspect wordt onderstreept door de ligging aan het water, de inrichting met veel hout en de architectuur met balkons en terrassen. Dit doet denken aan de brug van een schip. Duurzaamheid was een belangrijk onderdeel van het ontwerp en de bouw en komt vooral tot uitdrukking in het mossedum op de daken en de koude-/warmteopslag. Van Oord was vanaf het begin nauw betrokken bij het ontwerp en de inrichting van het gebouw en heeft hierop nadrukkelijk een eigen stempel gedrukt.

Belangrijke opleidingsplaats
Naast werkplek is het gebouw ook een belangrijke opleidingsplaats. Zo beschikt het kantoor over simulatoren van onze belangrijkste werkschepen. CEO Pieter van Oord: ‘Met de deels in eigen huis ontwikkelde simulatoren met buitenbeeld van de sleephopperzuiger, de cutterzuiger en de backhoe dredger trainen wij onze vlootmedewerkers. Dit opleidingsprogramma maakt deel uit van de Van Oord Academy waarin al onze opleidings- en ontwikkelingstrajecten zijn verenigd.’

Uitbreiding
In het gebouw werken ongeveer 700 mensen. Inmiddels heeft Van Oord ook grond naast het gebouw gekocht om een toekomstige uitbreiding te realiseren.

Toonaangevend
Van Oord is een wereldwijd actieve en toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore projecten (olie, gas en wind). Meer dan 5.000 medewerkers zijn wereldwijd actief en er zijn ongeveer 30 vestigingen in diverse landen. Van Oord is een in Nederland gevestigde, zelfstandige familieonderneming.

Meer… Van Oord