Prinses Margrietkanaal 8 augustus gestremd voor zeilwedstrijd

  • binnenland

Op woensdag 8 augustus 2018 is het extra druk op het Sneekermeer en is een deel van het Prinses Margrietkanaal voor alle scheepvaart gestremd. Die dag vallen de hardzeildag van de Sneekweek en de wedstrijd van de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) net als vorig jaar samen.

Om de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers van beide evenementen te kunnen waarborgen en ruimte te geven aan de skûtsjes, is een deel van het Prinses Margrietkanaal van 14.00 tot 18.00 uur voor alle scheepvaart gestremd. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur kan de beroepsvaart alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat over het kanaal. Voor de recreatievaart met een maximale diepgang van 1.30 meter is het mogelijk om rond het wedstrijdveld te varen. Alle vaartuigen wordt verzocht tijdens de wedstrijden uit het wedstrijdveld te blijven.

Marifoonkanaal 10 goed uit luisteren
Voor meer informatie wordt schippers geadviseerd marifoonkanaal 10 goed uit te luisteren. Op de lichtkranten langs het Prinses Margrietkanaal wordt gewezen op de extra drukte als gevolg van de evenementen. Daarnaast zorgen de mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat en de provincie Fryslân voor een vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Schippers dienen eventuele instructies en aanwijzingen op te volgen. Rijkswaterstaat zal de scheepvaart ook bij andere wedstrijden van de SKS begeleiden.

Meer informatie recreatievaart
Op de pagina Recreatievaart van Rijkswaterstaat is meer informatie te vinden over veilig varen. Rijkswaterstaat is partner van Varen doe je Samen. In dit samenwerkingsverband wordt aan de veiligheid op alle wateren gewerkt. Kijk voor meer informatie op www.varendoejesamen.nl.

Hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl
Het Prinses Margrietkanaal maakt onderdeel uit van de hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl en is een van de belangrijkste waterwegen van ons land. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder is sinds 2014 van de vaarweg.

Photo:

Related news

List of related news articles