Prins(ess)entour helpt kinderen uit de droom

Mooie jurkjes, gouden schoentjes, blinkende kroontjes, prinsen op witte paarden en alleen maar dingen doen die je leuk vindt. Het leven van een prinses is net een sprookje. Of toch niet? Elke woensdagmiddag van 7 juli tot en met 25 augustus kunnen kinderen in het Maritiem Museum Rotterdam op prins(ess)entour met ‘adjudant’ van het Koningshuis Geert van Doorn tot Doorn. In de tentoonstelling ‘Prinses Margriet, boegbeeld van de koopvaardij’ ontdekken zij spelenderwijs hoe het leven van een prinses er echt uitziet. Het Maritiem Museum Rotterdam is in juli en augustus ook op maandag open. Houders van een Jeugdvakantiepaspoort hebben gratis entree.

Brief aan prinses Margriet
Met zijn deftige voorkomen en duur taalgebruik neemt de uiterst voorname adjudant Geert van Doorn tot Doorn kinderen van 5 tot 9 jaar mee in de wereld van prinses Margriet. Onder zijn kundige leiding dopen ze een schip, knippen ze lintjes en oefenen ze vast voor het geven van een belangrijke speech. De adjudant weet uiteraard als geen ander hoe dat moet. Aan het einde van de prins(ess)entour schrijven of tekenen de kinderen hun persoonlijke bericht aan prinses Margriet. De tours gaan elke woensdagmiddag van start om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur en zijn kosteloos (exclusief entree).

Ook leuk voor ouders
De prins(ess)entour is onderdeel van de kinderlijn van de tentoonstelling ‘Prinses Margriet, boegbeeld van de koopvaardij’. In deze tentoonstelling ontdekken bezoekers hoe prinses Margriet, als petekind van de koopvaardij, vanaf haar geboortedag een symbool van hoop is voor zeelieden en de nabestaanden van hen die het leven lieten op zee. In een speciaal voor deze tentoonstelling opgenomen film en met, nog niet eerder vertoonde, objecten uit haar persoonlijk bezit, krijgt de bezoeker een uniek kijkje in het leven van de ‘maritieme prinses’ van Nederland.

Meer zomeractiviteiten
Elke vrijdagmiddag wordt er sinds jaar en dag van 12.00 tot 16.00 uur geknutseld in het Maritiem Museum. Deze zomervakantie worden de leukste activiteiten van het afgelopen jaar herhaald, zoals zeegezichten schilderen, dierenmaskers maken, flessenpost versturen en kijkdozen maken. Elke dag van de vakantie kunnen kinderen kijken naar de avonturen van prinses Sisi.

Bron: Maritiem Museum Rotterdam, 01-06-2010;