Proefjes en excursies in meivakantie in FutureLand

Tijdens de meivakantie zijn er allerlei activiteieten te beleven in FutureLand en het nieuwe Offshore Center op Maasvlakte 2. 

FutureLand organiseert creatieve workshops, speurtochten en technische proefjes voor kinderen. Of volg een lezing over het nieuwe Offshore Center op Maasvlakte 2. Een fossielenexpeditie, rondrit of rondvaart door de modernste haven van Europa staan ook op het programma.

Nieuwe expo over Nieuwe Waterweg ‘Van diep naar dieper’
En de nieuwe tentoonstelling over de verdieping van de Nieuwe Waterweg, een monsterklus onder water die de Botlek bereikbaar maakt voor grote schepen met een diepgang van 15 meter. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd. Het project omvat de verdieping van de Botlek en – over een traject van 25 kilometer – de verdieping van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas.

Middenin de haven ervaren de bezoekers aan den lijve wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping. Terwijl de ruim 130.000 schepen die Rotterdam jaarlijks aandoen dag en nacht door het werkgebied heen varen. Pas op voor natte voeten!

Speurneuzen gezocht
Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis!

Praktische informatie
Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn € 5,95 per persoon. De speurtochten in de duinen worden aangeboden op woensdag 2 mei en vrijdag 4 mei tussen 11.00 en 12.30 uur en op woensdag 9 mei van 13.30 uur tot 15.00 uur. Neem je verrekijker mee!

Gratis technische proefjes doen
Tijdens de meivakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Kinderen schroeven hun technische kennis op en ervaren welke techniek komt kijken bij de inrichting en het gebruik van een moderne haven. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Onder begeleiding gaan de kinderen zelf aan de slag. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Data voor de proefjes
Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei kun je op alle dagen proefjes doen. De proefjes starten telkens om 14.30 uur en op zaterdag en zondag bovendien om 11.30 uur.  Let op: maandag 30 april  is FutureLand gesloten.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier Het Kruithuis) geeft tijdens de meivakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien.

Extra
In de weekenden en woensdag 2 mei is er een gratis kinderrondleiding in FutureLand.

Kijk voor meer informatie op www.futureland.com