Proefvaren bij jachthaven De Drait in Drachten

Op zaterdag 18 en zondag 19 april a.s. organiseert Yachtcharter De Drait haar open dagen 2015. Proefvaren met jachten, sloepen, bungalowboten, kano’s en SUP-boards staat dit jaar centraal. Iedereen die wil leren varen met een van deze vaartuigen, kan op deze dagen langskomen om een proefvaart te maken. Op deze manier wil Yachtcharter De Drait de mensen kennis laten maken met de watersport en het varen door de provincie Friesland en het vaargebied Brandenburg/Berlijn.

Tijdens deze dagen leert men de basisregels en basistechniek van het varen en is er allerlei informatie te verkrijgen over het varen in de vaargebieden Nederland en Duitsland. Zo zijn er interessante vaarroutes en sloepenroutes en worden er presentaties gehouden over de bezienswaardigheden en activiteiten langs deze routes.

Naast deze activiteiten ligt het Drachtster wedstrijdskûtsje ter bezichtiging aan de kade en liggen er verschillende soorten boten te koop aangeboden in de verkoop haven. Verder kunnen er twee nieuwe verhuurboten in aanbouw bezichtigd worden op de werf.

De open dagen van Yachtcharter De Drait zijn op zaterdag 18 en zondag 19 april a.s. van 10.00 tot 17.00 uur op de jachthaven aan het Buitenstvallaat 1 te Drachten.

Meer… De Drait