Propulsion Workshop, R&D-centrum en AEGIR Academy geopend

  • binnenland

AEGIR-Marine, een bedrijf in schroefafdichtingen en service aan voortstuwingssystemen heeft een nieuwe werkplaats met een Propulsion Workshop, R&D-centrum en AEGIR Academy geopend. Het gebouw staat achter het bestaande hoofdkantoor in Wijk bij Duurstede. De nieuwe locatie is onder anderen een werkplaat voor voortstuwingssystemen en opleidingslocatie. Ook wordt de locatie gebruikt voor onderzoek naar hydrostatische lagers en het verminderen van slijtage.   

“De maritieme sector is enorm in beweging. Midden in deze stormachtige tijden heeft AEGIR-Marine zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een wereldspeler in service engineering. De groei danken wij aan de continue focus op service, kwaliteit, flexibiliteit en innovatie”, aldus Ruud Muis, eigenaar van AEGIR-Marine. “Met de opening van ons nieuwe pand hebben we met onze relaties stilgestaan bij het succes van ons bedrijf en hoe we onze service in de toekomst nog verder kunnen verbeteren. Dit moment hebben we groots gevierd.”

Opening
Tijdens de opening was een seminar georganiseerd, ‘Exploring The Future Of Services’ genaamd. Astronaut André Kuipers, Tjapko Poppens, burgemeester van Wijk bij Duurstede, en de eigenaren van AEGIR-Marine, Ruud Muis en Hans Dekker, verrichtten samen de openingshandeling. DNV GL overhandigde de Workshop Approval Certificering voor de nieuwe Propulsion Workshop en lanceerde AEGIR-Marine zijn eigen ontwikkelde, merkonafhankelijke en hyper robuuste seal.

Gastsprekers
Naast André Kuipers en burgemeester Poppens waren er nog de gastsprekers Karin Orsel, CEO MF Shipping Group en Simon Zielonka, Fleet Director van Royal Caribbean Cruises. Thema’s in hun presentaties waren durf, ondernemerschap, veiligheid, service en innovatie. Zielonka sprak over de extreme focus op veiligheid en dus onderhoud. Dat is ook nodig, de 23 schepen van het bedrijf kunnen elk tussen de twee- en drieduizend passagiers vervoeren. Om de veiligheid te garanderen, maakt Royal Caribbean Cruises steeds meer gebruik van big data en data-analyse.

Inspirerende product- en servicedemonstraties
Naast speeches waren er product- en servicedemonstraties opgezet door AEGIR-Marine. Waaronder een Augmented Reality-demonstratie en de mogelijkheid om zelf een boegschroef te repareren met een HoloLens. AEGIR-Marine onderzoekt continu hoe nieuwe technieken het serviceniveau kunnen verhogen. Het bedrijf heeft twee applicaties laten bouwen door, die ook nog eens in te zetten zijn voor trainingsdoeleinden. Daarnaast was er een testopstelling van doctoraal studenten Stefan Lampaert van de TU Delft en Xavier Borras Subirana van de TU Twente. Beiden doen bij AEGIR-Marine onderzoek naar hydrostatische lagers en het verminderen van slijtage.

Eerste merkonafhankelijke afdichting
Tijdens de opening lanceerde AEGIR-Marine zijn eigen ontwikkelde, merkonafhankelijke en hyper robuuste seal. Dit is de eerste merkonafhankelijke afdichting met een officiële certificering van classificatiebureaus Lloyd’s Register en American Bureau of Shipping (ABS) op onderdeelniveau. Johan van de Loenhorst, projectmanager bij AEGIR-Marine, kreeg het certificaat officieel uitgereikt. De seal is ontwikkeld door de eigen R&D-afdeling van AEGIR-Marine.

 

Photo:

Related news

List of related news articles