Publieksweekend Reddingmuseum Dorus Rijkers 12 & 13 september

Nadat op 8 september Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers officieel heeft heropend, zal het weekend erop het museum gratis geopend zijn voor alle bezoekers.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september is het museum geopend van 10.00u tot 17.00u, en is de toegang gratis. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten zoals een luchtkussen, kinderactiviteiten tegen een kleine vergoeding, demonstraties in het water van de KNRM, muzikale aankleding en nog veel meer!

Ook kunt u tussen 13.00u en 16.00u een rondvaart maken met de Johan de Witt, de historische reddingboot uit 1941 die dagelijks een korte rondvaart door de binnenhaven maakt. Een kaartje kunt u tegen een klein prijsje bij de kassa kopen.

Het vernieuwde Reddingmuseum zet zijn deuren weer open na een sluiting van bijna een jaar. Dit was noodzakelijk i.v.m. alle verbouwingswerkzaamheden die buiten en binnen het pand plaats vonden vanwege de komst van de nieuwe schouwburg in de aangrenzende panden. Op 8 september zal Prinses Beatrix in besloten kring het museum openen, waarna het op 9,10 en 11 september ‘normaal’ geopend is voor wie niet kan wachten om het nieuwe museum te bezoeken. In het weekend, 12 & 13 september is het museum dus gratis geopend. Daarna zal het museum het gehele jaar open blijven, met uitzondering van de maandagen. Ook eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zal het museum gesloten blijven, verder bent u op alle dagen welkom!

Het vernieuwde museum biedt allerlei nieuwe belevingen aan, u krijgt bijvoorbeeld een gratis audiotour, die verkrijgbaar is in meerdere talen, en ook een aparte versie voor kinderen heeft! Daarnaast zit u middels vier grote schermen midden in een aanzwellende storm, de storm op haar hoogtepunt, de dreiging van scheepsbreuk en de opluchting van de geredden. Daarnaast kunt u in de windtunnel ervaren wat windkracht 10 is en kunt u op diverse plaatsen veel doen, aanraken, zien en beleven.

Meer… Reddingmuseum