Quercus bereikt mijlpaal met 100ste inschrijving STCW Hoogspanning

STCW Hoogspanning voor scheepvaart Quercus Technical Services (foto chris gent)

De 100ste inschrijving voor de bijscholingstraining STCW Hoogspanning voor zeevarenden is een feit. Daarmee bereikt Quercus Technical Services binnen zes maanden een unieke mijlpaal. Door het succes is de training heel 2014 volgeboekt. Wel heeft de elektrotechnische opleider nieuwe data gepland voor 2015.

Bijscholing STCW Hoogspanning
De bijscholing in de hoogspanning is verplicht gesteld door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) die verantwoordelijk is voor de veiligheid in de scheepvaart. De training moet ook gevolgd worden als er geen hoogspanningsinstallaties aan boord zijn, zodat zeelieden breder inzetbaar zijn in de maritieme bedrijfstak. De verplichte bijscholing is opgenomen in het internationale verdrag over de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst (STCW).

Vaarbevoegdheidbewijs
Alle zeevarende werktuigkundigen en maritiem officiers moeten voor 1 januari 2017 bijgeschoold zijn in de hoogspanning om hun vaarbevoegdheidsbewijs te behouden. Quercus is als eerste opleider in Nederland gecertificeerd om de bijscholingstraining te verzorgen conform STCW-tabellen A-III/1 en A-III/2. De STCW bijscholing is gecertificeerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport, onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur.

Meer… Quercus Technical Services