Quercus eerste opleider in Nederland erkend voor STCW hoogspanning

  • onderwijs

Met ingang van 22 januari 2014 is Quercus Technical Services de enige opleider in Nederland die erkend is om zeevarenden bij te scholen in de hoogspanning conform de herziening van het internationale STCW-verdrag.

Vaarbevoegdheidsbewijs
In de herziening staat dat houders van een vaarbevoegdheidsbewijs (vbb) als werktuigkundige (WTK), hoofdwerktuigkundige (HWTK) of maritiem officier (marof) verplicht zijn om voor 1 januari 2017 bijgeschoold te zijn in de hoogspanning. Hiervoor kunnen zij de training STCW hoogspanning voor de scheepvaart volgen bij Quercus. Daar leren ze alles over veiligheid, maatregelen en procedures met betrekking tot hoogspanning op schepen. Behalen zij de training, dan blijft hun vvb geldig.

Manila-wijzigingen
De herziening, die bekend staat als de Manila-wijzigingen, van het STCW-Verdrag (Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers) wordt in Nederland opgenomen in de Wet zeevarenden en in onderliggende regelgeving. De training die Quercus op basis van de Manila-wijzigingen heeft vormgegeven is door de Inspectie Leefomgeving en Transport, onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, gecertificeerd conform STCW-tabellen A-III/1 en A-III/2.

Meer…  Quercus

Related news

List of related news articles