Quercus stelt drie nieuwe locaties open voor bijscholing hoogspanning zeevarenden

  • binnenland

STCW hoogspanning Siemens practicum Quercus Zwolle

Maritiem officiers en zeevarende werktuigkundigen kunnen hun bijscholing in de hoogspanning met ingang van 2015 volgen op drie nieuwe locaties van Quercus Technical Services: Den Helder, IJmuiden en Zoetermeer. Veel schepen meren aan in havensteden, wat deze locaties nabij de Noordzee ideaal maakt voor het volgen van de vijfdaagse bijscholing.

Naast de bestaande trainingslocatie in Zwolle, kunnen kandidaten zich vanaf nu ook online inschrijven voor de bijscholing op de nieuwe locaties. In de training leren ze gevaren van elektriciteit herkennen, maken ze kennis met procedures om veilig te werken met hoogspanning op schepen en voeren ze praktische oefeningen uit op een generatorsimulator.

Bijscholing conform STCW en ILT
De bijscholing is in overeenstemming met de Manila-wijzigingen op het Internationaal Verdrag over de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst (STCW). De wijzigen zijn in Nederland opgenomen in de Wet zeevarenden. Ook is de bijscholingstraining goedgekeurd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Veiligheid in scheepvaart verbeteren
De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft de bijscholing in de hoogspanning verplicht gesteld om de veiligheid in de scheepvaart te verbeteren. De training moet afgerond zijn voor 2017 om het vaarbevoegdheidsbewijs van werktuigkundigen en maritiem officiers te behouden. Het doel van de bijscholing is zeelieden breder inzetbaar maken en ongelukken met hoogspanning voorkomen.

Meer…

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten